Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицията освободи входовете на София от протестиращите превозвачи

Недоволните ще направят нов опит за блокада на 18 май

11 Май 2022
БГНЕС

Полицията осуети плановете на превозвачите да протестират с тировете си на входовете на София до изпълнение на исканията им. 
Към 21 часа снощи полиция и жандармерия са дошли при протестиращите превозвачи на входа на автомагистрала "Тракия" и устно са им наредили да освободят пътното платно, съобщи БНТ.

Превозвачите са поискали писмена заповед. Към 21.20 часа - 40 минути преди да изтече разрешителното им за протест, им е било връчено първото писмено нареждане за освобождаване на пътното платно.

Превозвачите са започнали поетапно да извеждат камионите и към 22.30 ч. цялото пътно платно на автомагистрала “Тракия” е освободено.

 

 

От Съюза на международните превозвачи съобщиха, че днес няма да има протест. Остава обаче готовност за национален протест на 18 май.

Превозвачите искат намаляване на акциза на горивата с 50%, временно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отлагане на планираното разширяване на тол системата. След изнервяне на тона в последните дни вече се настоява и за оставки на ресорните министри - на финансите Асен Василев, на транспорта Николай Събев и на регионалното развитие Гроздан Караджов.

 

 

Днес София и други горещи точки в страната отново са в транспортен ад заради поредния протест на превозвачи, които искат намаляване на акциза на горивата с 50%, временно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отлагане на планираното разширяване на тол

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?