Quantcast
НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

2 731

Общо 14 сайта за организиране на хазартни игри от дружества са без действащ лиценз по Закона за хазарта и са предприети мерки за тяхното спиране. Това съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП), които от миналата година поеха контрола върху този сектор, след като Държавната комисия по хазарта бе закрита.

По-голямата част от 14-те хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държавите Кюрасао, Малта и Филипините, но не и в България, посочват от НАП.

Те трябва да преустановят дейността си у нас до 3 дни след получаване на заповедта на директора на НАП. Ако след изтичане на този срок, онлайн платформите все още са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то НАП ще сезира съда за издаване на разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд, се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

Ключови думи:

НАП, хазарт, сайтове

Още

НАП си е раздала рекордни бонуси за 32 млн. лв.

15.01.2022

10000
От днес декларираме доходите от 2021 г. и плащаме данъка

10.01.2022

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

943
Проверката на НАП за фирмата на Спецов приключи безплодно

04.01.2022

3171