Quantcast

Медия без
политическа реклама

НАП отчете 60% ръст на сайтовете за онлайн залагания

Податливите към хазарт ще се самовписват в Регистър на уязвимите и няма да бъдат допускани до игрални зали

07 Дек. 2022
Снимка: Архив

Увеличение с 60% на броя на компаниите за онлайн залози за изминалата година е регистрирала Националната агенция за приходите (НАП). През тази година са регистрирани 16 сайта. За сравнение през 2021 г. те са били 10, а дотогава - шест.

От НАП припомниха, че спрели над 130 платформи за онлайн залози, тъй като не притежават лиценз. Публикувани са също списъци с лицензираните сайтове, както и на тези, които са спрени.

Приходната агенция съветва всеки, който има желание да залага онлайн, предварително да се информира дали избраната от него платформа е лицензирана.

 

СПИСЪК С УЯЗВИМИТЕ КЪМ ХАЗАРТ

От 12 декември НАП ще поднови поддържането на регистъра на уязвимите към хазартни игри лица. Той няма да е публичен и до него ще имат достъп ограничен брой длъжностни лица.

"Искане за вписване може да подаде всеки, който смята, че не може да контролира както времето, прекарано в хазартни игри, така и средствата, които изразходва за участие в тях", обясниха от приходната агенция.

Всяко лице, което смята, че има проблем с хазарта, както и лицата, чието социално положение и/или равнище на доходи може да ги направи по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост, могат да се впишат в този регистър с цел забрана или недопускане до участие в хазартни игри. Вписаните лица също така имат право сами да поискат заличаването им от регистъра.

Ключови думи:

НАП, букмейкъри, хазарт

Още по темата