Quantcast
На пазара се появи още едно пенсионно дружество | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

На пазара се появи още едно пенсионно дружество

5 037
 Pixabay

На пенсионноосигурителния пазар за пръв път от доста години се появява нова компания. Комисията за финансов надзор е издала пенсионна лицензия на "Пенсионноосигурително дружество ДаллБогг: Живот и здраве". Дружеството е в процес на учредяване.

Пенсионната лицензия дава право на дружеството да извършва дейност по допълнително пенсионно осигуряване след получаване на разрешение от Комисията за финансов надзор за управление на фонд за допълнително пенсионно осигуряване. Разрешението се издава за всеки фонд поотделно.

"ДаллБогг: Живот е здраве" е името на застрахователно дружество от групата на "Търговска лига", "Чайкафарма" и Български кардиологичен институт. Към 2020 г. дружеството е водещо при застраховка „Гаранции“ в България и е в топ три на компаниите с най-голям премиен приход по застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“, пише на сайта му.

В момента у нас има девет пенсионноосигурителни компании. Трите най-големи са "Доверие", "Алианц" и "ДСК-Родина". Дружествата управляват 17.8 млрд. лв.

Още

Рекордно много хора са прехвърлили втората си пенсия в НОИ
Кога е изгодно да прехвърлим втората си пенсия в НОИ

25.06.2021

1665
Текат последните 7 дни за прехвърляне на втора пенсия в НОИ

22.06.2021

Обновена

12937