Медия без
политическа реклама

На пазара се появи още едно пенсионно дружество

31 Май 2021
Pixabay

На пенсионноосигурителния пазар за пръв път от доста години се появява нова компания. Комисията за финансов надзор е издала пенсионна лицензия на "Пенсионноосигурително дружество ДаллБогг: Живот и здраве". Дружеството е в процес на учредяване.

Пенсионната лицензия дава право на дружеството да извършва дейност по допълнително пенсионно осигуряване след получаване на разрешение от Комисията за финансов надзор за управление на фонд за допълнително пенсионно осигуряване. Разрешението се издава за всеки фонд поотделно.

"ДаллБогг: Живот е здраве" е името на застрахователно дружество от групата на "Търговска лига", "Чайкафарма" и Български кардиологичен институт. Към 2020 г. дружеството е водещо при застраховка „Гаранции“ в България и е в топ три на компаниите с най-голям премиен приход по застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“, пише на сайта му.

В момента у нас има девет пенсионноосигурителни компании. Трите най-големи са "Доверие", "Алианц" и "ДСК-Родина". Дружествата управляват 17.8 млрд. лв.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?