Медия без
политическа реклама

Летище София обяви старта на 4 нови дестинации това лято

Редовни полети ще има всяка седмица до Рига, Хелзинки, Бристол и остров Скиатос

21 Март 2024
Илияна Кирилова

СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви лятното разписание на столичния аеропорт, което влиза в сила от 31 март.

За първи път от летище София ще има директни полети до Рига. Те ще се извършват от авиокомпания Air Baltic, която ще започне да лети до столицата на Латвия на 2 май. Полетите са три пъти в седмицата – вторник, четвъртък и събота. Air Baltic е 98% държавна собственост и се представя като хибридна компания, която комбинира най-доброто от традиционните превозвачи и нискотарифните авиокомпании. Продажбата на самолетни билети по направление София-Рига вече са започнали и се предлагат около 240 евро в двете посоки.

От 3 юни още една нова авиокомпания - Norwegian Air International, започва да лети от София. Тя ще изпълнява полети до столицата на Финландия – Хелзинки, два пъти в седмицата – понеделник и петък. Проверка показва, че еднопосочните полети в момента се предлагат на цена около 80 евро.

От 1 юни до 28 септември Ryanair ще изпълнява редовни полети до популярния гръцкия остров Скиатос. Те ще бъдат всяка неделя.

Редовните полети Ryanair ще изпълнява и до Бристол всяка сряда и неделя.

И това лято от летище София ще оперират голям брой чартърни полети до популярни дестинации като Анталия, Бодрум, Невшехир, Кайро, Хургада, Шарм ел Шейх , Катания, Олбия, Джерба, Санторини, Енфида и др.

Интересно ново предложение е турския курорт Газипаша.

През летните месеци тази година oт летище София ще има полети до 78 редовни и 28 чартърни дестинации, които ще се изпълняват от над 30 редовни и чартърни авиокомпании. Много от тях са планирали увеличение на броя на полетите от летище София до вече съществуващи дестинации, съобщиха от СОФ Кънект.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?