Медия без
политическа реклама

АПИ дава по близо 1 млн. лв./км за ремонт на третокласен път

02 Ноем. 2020
Пътят Русокастро – Трояново в момента
АПИ
Пътят Русокастро – Трояново в момента

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще плати по близо 1 млн. лв. на километър за ремонт на третокласен път. Това става ясно от съобщение на сайта на АПИ за започнал ремонт на 6-километровия път ІІІ-539 Русокастро – Трояново.

"Третокласният път осигурява достъпа до крепостта Русокастро и е връзка на населените места в община Камено със съседния общински център Средец - съобщават още от АПИ. - При ремонтните дейности трафикът няма да се спира и шофьорите ще преминават в лентата, в която не се работи. Необходимо е да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация."

Според съобщението инвестицията в ремонта е 5,2 млн. лв. с ДДС и е от бюджета на АПИ, а срокът за завършване е една година - ноември 2021-ва.

Според заданието, за отпуснатите 5.2 млн. лв. трябва да се направи подмяна на асфалтовата настилка, подравняване на банкетите и окопите, подобряване на отводняването. Освен това да се сложат нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Изпълнител на ремонта е Консорциум „ТРП Бургас 2019“ (в него влизат: „Пътстрой Бургас“ ЕООД, „Сет Къмпани“ ЕАД, „Бургаспътстрой“ АД, „Инфра Експерт“ АД, „Щрабаг“ЕАД), с който АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

АПИ, ремонт, пътища

Още по темата