Медия без
политическа реклама

МВР: Няма да се искат табелите на потъналите в пороите автомобили

Застрахователната асоциация призова членовете си да удължат сроковете за предявяване на претенции

09 Септ. 2023
Общините масово започнаха да изпълняват заповедта за разчистване на всички речни корита.
БГНЕС
Общините масово започнаха да изпълняват заповедта за разчистване на всички речни корита.

МВР внесе разяснения за получаването на застрахователни обезщетения по повод щети от наводненията по Южното Черноморие, които се базират на среща с Асоциацията на българските застрахователи. Както писахме, през последните дни собственици на отнесени от морето автомобили се оплакаха, че не могат да дерегистрират колата си и да ползват застраховка, тъй като им искат наводнените коли или поне регистрационните им табели.

Пострадалите от природното бедствие в района на Южното Черноморие и Странджа от 5 септември 2023 г. при първа възможност могат да се обърнат към застрахователя си и да подадат уведомление за претенция, обясняват от МВР. Асоциацията е призова своите членове да удължат сроковете за това колкото е необходимо, за да могат спокойно да бъдат приети и обслужени всички пострадали.

При заявяване на претенция, не е необходимо да се представят документи, които да удостоверяват, че такова наводнение се е случило в този район и на тази дата. В случай, че пострадалото имущество е моторно превозно средство, каравана или друг вид ремарке, не трябва да се свалят регистрационните му табели, специално уточняват от вътрешното министерство.

Хората с наводнени имоти трябва да имат предвид, че еднократната помощ, изплащана от Агенцията за социално подпомагане, се отнася само до жилища, които са единствени и основни за пострадалото семейство, а не за вили, ваканционни имоти и пр. Повече по този въпрос можете да прочетете тук:

С еднократната социална помощ при природно бедствие се подпомагат семейства, чието законно построено и основно жилище е пострадало, което нарушава обичайния им начин на живот, обясни Агенцията за социално подпомагане.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

наводнение, Царево

Още по темата