facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

"Зелени закони" освети още една скандална замяна по морето

4 343
 Илияна Кирилова

Инициативата "Зелени закони" освети поредна скандална замяна на горски имоти по морето, по която държавата не смята да търси никакви компенсации. Сделката е от края на 2008, а по изчисления на експертите от инициативата нанесетата щета под формата на силно занижена оценка на държавните имоти е оценена на 900 000 лв. 

Замяната е сключена през септември, като фирма "Арт строй турс" получава 12,9 декара в курортен комплекс Златни пясъци срещу свои частни гори в района на Белоградчик, Видин, Миджур.  Държавната земя е оценена на 346 424 лв. или 26,85 лв. на кв. м. По информация на "Зелени закони" в случая изобщо не става дума за гора, а за имот на територията на бившата държавна почивна станция към комплекс Чайка, на метри от плаж Ривиера. Съдебно-оценителска експертиза, извършена за съседен имот по онова време показва, че реалните цени в района са били около 100 лв. на квадратен метър или разликата с държавната цена възлиза на 73 лв. на кв. м. Това се равнява на над 900 000 лв. държавна помощ, а фирма "Арт Строй груп" изобщо не фигурира в списъка на фирмите, при които е установен  проблем и ще трябва да връщат пари на хазната. Както "Сега" писа, от списъка, обявен в края на миналата година, изпаднаха сделките на редица мастити бизнесмени. По времето на сключване на сделката за замяна "Арт Строй Груп" е била собственост на "Верделл", квързвана с "Юлен". Списъкът с фирмите, ощетили хазната при замени, сключвани в периода 2007-2009 година бе изнесен от земеделското министерство по открита процедура от ЕК за непозволена държавна помощ, но съмненията, че и новите оценки не са точни, са големи. Прокуратурата започна разследване по над 10 случая със заменки, ЕК обяви, че на фона на голямото забавяне и липсата на предприети действия също обмисля допълнително разследване. 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата обвини Божков и като подбудител на 4 убийства

27.05.2020

Обновена

6698 57
Гешев откри, че българско гражданство е взето с измама преди 10 години

27.05.2020

2714 6
Шерифът на народа с кураж на мишелов

25.05.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

10583 13

Коментари

Lola the Kinks

30 години от реставрацията на капитализма - 30 години грабеж, разруха и геноцид.

МЕТЕОР
снимка на МЕТЕОР

С американски  Безплатни бази,със  слуга  на цру ака прецедент/договорил  и морска база със служебното отделно подписало предварителен договор за  самолети ,които вероятно никога няма да дойдат/,  престъпник минпред...ТОЛКОЗ!

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Значи тази на снимката си е напълнила здраво гушката .
sega_reader

И така докога ?!?

Древнокитайската поговорка гласи:

"И доброто трябва да има юмруци".

А у нас юмруци имат само тарикатите, мошениците, корумпираните политици, общинари, депутати и вся остольная сволоч.

А народа няма.

Господ -високо, царя - в Мадрид и хич не му пука, нали си прибра неговото или нашето, не е ясно и до ден днешен.

На кого да разчита народа.

Вижте изображението на госпожата от снимката, то казва всичко: "Ами аз съм сега на хранилката аз ще грабя.Правосъдие няма, Гешев е наш.

А вие духайте таратора."

Край на цитата.

А трябваше да е край на тази пасмина.

Илиан Мавров156...

Кога ще я кандидатираме за "Нобел" по биология и животновъдство?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×