Медия без
политическа реклама

Започва шестмесечен ремонт на пътя София-Перник през Владая

Движението няма да спира, но ще се осъществява в една лента и със скорост до 50 км.ч.

24 Апр. 2023
Илиана Димитрова
Ремонтът започва след празниците за Гергьовден

Ремонт на пътя София - Перник започва след почивните дни за Гергьовден. Участъкът е край с. Владая (от км 281+150 до км 281+600). Причината за строителните дейности са свлачищни процеси, възникнали след интензивни валежи през 2015 г., съобщават от АПИ. Ремонтът ще продължи шест месеца, а през това време движението в зоната ще се осъществява двупосочно в една лента със скорост до 50 км/час.


"Ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване. С изпълнението на укрепителните дейности ще се спре свлачищният процес. За целта ще бъде изградена пилотна конструкция от стоманобетонова опорна стена, габионна конструкция, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се постави и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възстановяване на пътната настилка, почистване на съществуващите отводнителни съоръжения и изграждане на дренаж", допълват от АПИ.

Проектът се финансира чрез Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет. Изпълнител на обекта е „ИСА 2000" ЕООД. Договорът им е за 4 994 010,52 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пи Ес Консулт" ООД. Стойността на техния договор е 66 600 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде на „ГЕОКОНСТРУКТ" ООД, а договорът е за 1200 лв. с ДДС. Общата стойност на проекта е 17 815 006,80 лв. с ДДС.

Ключови думи:

Перник, АПИ, ремонт

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?