Медия без
политическа реклама

Задържаха един от тримата най-издирвани от Европол българи

Той е търсен от 15 години и е арестуван в габровско село

14 Окт. 2022
БГНЕС

Един от тримата най-издирвани от Европол българи е арестуван в габровско село. Това става ясно от официално съобщение на МВР.

Операцията е проведена на 11 октомври от служители на сектор „Издирване“ - ГДНП. Действията са реализирани на територията на с. Зелено дърво, обл. Габрово, след продължително разследване за установяването на местонахождението и задържането на 47-годишния. Той бил обявен за издирване във връзка със 7-годишна присъда, постановена му от българските магистрати за международен трафик на хора през 2007 година, откогато е в неизвестност. Същата година е обявен за общодържавно издирване, а от 2013 г. - за международно от Интерпол, с „червен бюлетин“. От 2021 г. е един от тримата най-издирвани българи в платформата eumostwanted.eu., добавят от вътрешното министерство.

Ружа Игнатова е най-новото попълнение в списъка на ФБР с 10-те най-издирвани бегълци. Това съобщи ФБР, добавяйки, че тя се търси заради схема за измами, засегнала милиони инвеститори по целия свят. ФБР предлага до 100 000 долара награда за информация, която би довела до ареста й.

Криминалистите попаднали на следите му и след проведената специализирана полицейска операция мъжът, който се представял със самоличността на свой роднина, е установен и задържан в с. Зелено дърво. При последвал обиск на адреса, който е обитавал, е намерено незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси за него, твърди МВР.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата