Quantcast
„Възраждане“ са дали на ГЕРБ записа от срещата на ДБ в парламента | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

„Възраждане“ са дали на ГЕРБ записа от срещата на ДБ в парламента

Зам. министърът Иван Христанов се съмнява, станалото вчера в НС да е случайно
13 061
 Илияна Кирилова
Бойко Борисов

От партия "Възраждане" са дали на ГЕРБ записа от вчерашната срещата на парламентарната група на „Демократична България“ в Народното събрание. Това призна днес в Перник, експремиерът Бойко Борисов пред актива на партията си.

"Новото КПКОНПИ за тях се нарича бухалка. И тука спорът е дали може да се хване още един за бухалката. Щото те явно са се разбрали с другите, че ще е бухалка. А Тошко Йорданов иска и той да се хване за бухалката. И ние тук задаваме въпроса - като в пернишката дискотека, където минал един, гледа, че се бият, и питал: "Това частен бой ли е или мога да се включа". И сега по същия начин - "Това частна бухалка ли е, може ли да се включим", каза още Борисов.

"Управляващите сега са точно като болшевиките. Мислят, че те винаги са прави и всеки, който е срещу тях се превръща във враг. Не искат да имат правителство, те искат само постове и кресла," добави той. "В лудниците най-трудно се пазят самоубийците, защото нищо не може да ги спре. Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега е точно такова нещо. Държавата е тотално счупена и надеждата, че тя може да се оправи в следващите шест месеца, я няма", заяви лидерът на ГЕРБ.

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов коментира днес в Плевен, че изпитва много големи съмнения, че изтеклият запис е бил случаен. "Ако приемем наистина консервативната или негативната хипотеза, че вървим към предсрочни избори, може да се окаже в понеделник, че това е най-реалистичната оценка, тогава всъщност става най-важно какъв ще бъде съставът на следващото Народно събрание и какъв тип коалиция ще може да излъчи то", подчерта зам.-министърът.

 

 

Още

Всичко е същото - търси се кой да изгони Борисов

06.10.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

1982
СЕМ порица анонимно лидера на "Възраждане" за изгонените журналисти

06.10.2022

1035
Костадинов опита да прогони журналисти от пресконференция

05.10.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5524