Медия без
политическа реклама

„Възраждане“ са дали на ГЕРБ записа от срещата на ДБ в парламента

Зам. министърът Иван Христанов се съмнява, станалото вчера в НС да е случайно

23 Юли 2022
Бойко Борисов
Илияна Кирилова
Бойко Борисов

От партия "Възраждане" са дали на ГЕРБ записа от вчерашната срещата на парламентарната група на „Демократична България“ в Народното събрание. Това призна днес в Перник, експремиерът Бойко Борисов пред актива на партията си.

"Новото КПКОНПИ за тях се нарича бухалка. И тука спорът е дали може да се хване още един за бухалката. Щото те явно са се разбрали с другите, че ще е бухалка. А Тошко Йорданов иска и той да се хване за бухалката. И ние тук задаваме въпроса - като в пернишката дискотека, където минал един, гледа, че се бият, и питал: "Това частен бой ли е или мога да се включа". И сега по същия начин - "Това частна бухалка ли е, може ли да се включим", каза още Борисов.

"Управляващите сега са точно като болшевиките. Мислят, че те винаги са прави и всеки, който е срещу тях се превръща във враг. Не искат да имат правителство, те искат само постове и кресла," добави той. "В лудниците най-трудно се пазят самоубийците, защото нищо не може да ги спре. Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега е точно такова нещо. Държавата е тотално счупена и надеждата, че тя може да се оправи в следващите шест месеца, я няма", заяви лидерът на ГЕРБ.

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов коментира днес в Плевен, че изпитва много големи съмнения, че изтеклият запис е бил случаен. "Ако приемем наистина консервативната или негативната хипотеза, че вървим към предсрочни избори, може да се окаже в понеделник, че това е най-реалистичната оценка, тогава всъщност става най-важно какъв ще бъде съставът на следващото Народно събрание и какъв тип коалиция ще може да излъчи то", подчерта зам.-министърът.

 

Таен запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България", проведено в сградата на НС, показва как се развиват преговорите за съставяне на правителството. Депутатите от ДБ се събрали в зала "Запад" след заседание на парламентарна комисия за Gemcorp.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата