Quantcast
Военни запалиха учебния полигон край Казанлък | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Военни запалиха учебния полигон край Казанлък

Огромният пожар, заради който бяха затворени и пътища, е тръгнал при обезвреждане на боеприпаси
Обновена
2 216
 Скрийншот видео БНР

Военни запалиха полигона Тюлбето край Казанлък при обезвреждане на боеприпаси. Това става ясно от съобщение на министерство на отбраната. 

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да  унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново, разказва МО. На място военнослужещите открили 14 боеприпаса, различни по вид: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите били иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност, твърдят военните.

При унищожаването на боеприпасите на полигон „Тюлбето“ обаче възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви. В неговото потушаване участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В гасенето на пожара, който е в близост до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя от авиобаза Крумово, добавят от Министерство на отбраната. 

Пожарът и задимяването бяха толкова големи, че заради тях бяха затворени пътища, включително и този между Казанлък и Мъглиж.

 

Екипи на пожарната в Казанлък и военнослужещи се борят в момента с пламъците. https://bit.ly/3Cgn8UGАвтор на кадрите: БГНЕС

 

Още

Пожар изпепели бившата дискотека "Планета" на плажа в Бургас (СНИМКИ)

27.01.2023

1588
Войници от САЩ нападнаха германски полицаи след спор в дискотека

17.01.2023

8501
11 руски войници загинаха, а 16 са ранени от взрив на боеприпаси

15.01.2023

12411