facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Валери Симеонов: Коалицията реши да премахне палатките

И Томислав Дончев не е за оставка, притиснали са го в телевизионното студио да говори така, обясни лидерът на НФСБ
19 550
 БГНЕС
Валери Симеонов

Среднощното вдигане на блокадите в цялата страна е разпоредено от коалиционния съвет, а не от полицията, която малко по-рано обяви, че се сезирала след получени подписки от граждани.

Това стана ясно от изявление на лидера на НФСБ Валери Симеонов по Нова телевизия. Той обаче не призна кой в коалицията е поел инициативата. "Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. На коалиционния съвет един час обсъждахме въпроса. Стигнахме до извода, че полицията трябва да се намеси. Ако оставим така нещата, то можеше да се стигне до малка гражданска война", каза Симеонов.

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение”, добави той.

„Моята роля след коалиционния съвет беше да бъда вестоносецът на лошите новини. Оповестих решенията на коалиционния съвет след дълги разговори, продължили 4 часа. Агресията винаги се насочва към вестоносеца“, коментира Симеонов. Той подчерта, че по никакъв начин не е била обсъждана оставката на кабинета „Борисов 3“.

„Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил по Нова тв. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване“, заяви Валери Симеонов. „Решението ни да останем на власт беше взето единодушно, включително и от Томислав Дончев“, добави той.

Симеонов отказа да коментира инцидентите по време на Националната конференция на ГЕРБ, но заяви, че извършителите трябва да си понесат отговорността. По негова информация вече има един задържан, ще бъдат открити и останалите. „Бях свидетел на доста грозна сцена, при която млад мъж се приближи до трибуната и започна да крещи цинизми“, възмути се Симеонов, въпреки че цинизмите всъщност са цитати от записани разговори на Бойко Борисов, които премиерът не е отрекъл да изрича.

Самите записи на Борисов и снимките с пачките в чекмеджето също са били коментирани вчера в съвета. Симеонов поставил въпроса, а премиерът му обяснил, че всичко се проверява и се прави експертиза. Прави впечатление мълчанието на самия премиер, който единствено преди два дни пусна клип от конференцията, в чиято периферия бяха блъскани журналисти и протестиращи граждани.

70

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

72-а вечер на протести в София с искане за оставка на Борисов и Гешев

18.09.2020

Обновена

733 11
Краят на Борисов и ГЕРБ настъпи, колкото и да продължи агонията

17.09.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

11302 6
Третото Велико въстание бе насрочено за Деня на независимостта

13.09.2020

Обновена

7023 94

Коментари

Страници

geo_19

***

Neymar

Лоша идея е да се върви срещу хората.

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

След ордьовъра- "омлет по патреотарски"  пред НФСБ снощи и изцепките на Далаверко днес се чудя какви ли основно ястие и десерт са му подготвили за довечера !!!

Ама защо ли оставят гладен  Толуп Войвода ?!

Сладур

Една свясна дума и от бат Валери!

Тартамут

Тъй де, използвате родната милиция за пУлитически цели!

Nick F

Нямаше ли нещо за Валери Симеонов, една релса и един мост ?

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Тя, горката, още стои и го чака, самотна и тъжна ръждясва на моста.

аман бе

Ами не може да си намери налъми човека! То не зависи само от него. Налъми няма. А за този ритуал са необходими налъми. 😁

Льо Клер

Среднощното вдигане на блокадите в цялата страна е разпоредено от коалиционния съвет, а не от полицията.

 

Каква е тази държавна структура? Тия неграмотници се взеха за римски триумвират!

 

Симеонов поставил въпроса, а премиерът му обяснил, че всичко се проверява и се прави експертиза.

 

Тоя не знае дали е вярно! Експертизата ще покаже! 🐒🐒🐒🐒

Nickname186

Тикво, познахме те!

Seawarrior

    "Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. На коалиционния съвет един час обсъждахме въпроса. Стигнахме до извода, че полицията трябва да се намеси."

 

Страх го е джуджето, като Орешарски пред журналисти "кой предложи Дебелян". С него първо ще започне метенето на мегдана.

Basilisk

Ти смятай... никой не смее да поеме отговорност...

 

Иначе брада си пуснал, да мяза малко на мъж...

аман бе

То па една брада! Като на Баце. Не е имал време да се обръсне изцяло.

ЛАФЪРДИЕВ

На 10 ЮНИ т.г. патрЕотарите скъсаха коалиционното споразумение с ПП ГРОБ! В качеството на какъв този БИВШ ВИЦпремиерин са обажда.. За какъв коалиционен съвет говори? Къде в конституцията е фиксиран този ръководен орган на държавата.. За ТЕРИТОРИЯТА ИМ това може да се приеме..

Но легитимен ли е един изгонен ВИЦ премиер?  Забравил за релсата и моста.. Или щото няма бабички и годни за реновиране тоалетни по КПП-тата сега е тръгнал да отменя праните гащи на татамито..

stormbringer99

Миналата седмица русофилиата подскачаше , че о Козяк дали на Бокича нишан да си ходи. Оказа се, че в коалиционния съвет Ехо Москвъй отеква много по-тежко , отколкото Вашингтон поуст! Решетников още не е готов с листите.

Бонжуар

Акутната колониална инфлуенца, позната като МЕМ САХИБ-20, води до тежки мозъчни увреждания и необратима зависимост от $$$ (доларес). 

Seawarrior

На всички останали - сега няма да закъснявате за работа и ще се работи, и ще се ражда яко - по думите на един блестящ морски трубадур.

Solace

Ах, томчо бил притиснат! Ах, три блокирани кръстовища нарушавали правото на придвижване (само да вметна че некадърните ремонти на фънди, и ремонтите на ремонтите им затварят много повече улици за много по-дълго време!)! Ах, говорили за чекмеджетата, но се проверявало и нямало проблем! Ах, лъжливият и неизпълняващ обещания далавери искал понасяне на отговорност за свинщините на конференцията!

Пускам сълза, четейки какви хубави неща са говорени на коалиционния съвет...

 

Вън, бе, вън! И после - вътре. Слънцето да го зяпате през решетки...

д-рХ

Когато имаш самозабравили се смотаняци,

като въпросния, няма безотговорна постъпка, която да изненадва.

Лесно е да се каже, че се е самоубил политически, но е безсмислено.

Защото той поначало си е отпадъчен продукт.

И е смешно въобще, че е политик и го гледаме толкова време.

Диагностик

Мога ли да си паркирам колата на паркинга пред президентството там, където стои камиона с уредбата? 

Навярно имат собствено захранване с ток и не използват такъв от президентството.

Полицията трябва да разреши всекидневните протести в това пространство, както и денонощното му озвучаване. Да могат желаещите да викат "Оставка", "Мафия", "Мутри вън", да свирят на воля, да пият биричка (и опикават района), да веят гордо родния флаг.

Народеца изпитва необходимост от хляб и зрелища.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Големо прострелване в ногата си направиха А мутрьо се е скрил като мишок и оставя Варели да командва

аман бе

"не се е скри хили ви се  ,почива си раслабва,Получил е "добро" от ЕУ  а чорапа нищо от никъде нулев международен авторитет."

Ама разбира се! Щом като и в подопечната на "танте" територия почнаха да обясняват какво е корупция в България, саде "добро" ще да е получил. Пък ако се сетим "танте" на кого е "подопечна"....

whw

"Самите записи на Борисов и снимките с пачките в чекмеджето също са били коментирани вчера в съвета. Симеонов поставил въпроса, а премиерът му обяснил, че всичко се проверява и се прави експертиза"

 

???... Явно Борисов се самопроверява...

 

 

Bacho Кольо

Ако оставим така нещата, то можеше да се стигне до малка гражданска война", каза Симеонов.

Само тази фраза е достатъчна, за да разберем каква рядка каша , наместо мозък, държи в черепната си кутия този бивш пазиБоже вицепремиер...

Begemot
снимка на Begemot

Банално, но верно е, че кавото сам си направиш, никой не може да ти го направи.

Явно, много явно става дума за бизнес решение, не за политическо такова. Това е политическо самоубийство и убийство на Баце като политик, но са преценили взел-дал и са решили. Щото после няма.

Грешно решение, според мен. Има риск мноого да им вземат сега, а и бай Ставри чака.

Сръчко

Като е грешно решението, що горко ривети?

Даже много закъсня решението, двумилионна София си отдъхна.

Джиджи

Грешно решение, според мен.

Има риск мноого да им вземат сега, а и бай Ставри чака.

Бай Ставри НЕ чака никого доста отдавна❗️

 

Защото оттогава ГО чакат самѝя него ... 😂💩💨👏

Диагностик

Беше малко нелепо, една шепичка активни борци да спират движението на няколкостотин хиляди работещи хора, лежейки на асфалта, печейки месца на някакво барбекю и пийвайки биричка. Сами се компрометираха с тези арт-хепънинги. Още повече, че самата блокада беше незаконна. С едно беззаконие няма как да твърдиш, че се бориш с друго беззаконие.
Полицията направи едно добро дело. Спаси къмпингарите от жестока саморазправа от софиянци и дълъг болничен престой.
Цинично е, нарушаващите конституционното право на милиони за свободно придвижване протестиращи да се вайкат, че премахването на блокадите нарушавало правото им на протест.
А най-циничното е, че тези глупости ги говорят и юристи.

Кара Колю

"А най-циничното е, че тези глупости ги говорят и юристи."

Кой е казал, че щом са юристи, трябва да са умни? 😁

аман бе

"Сами се компрометираха с тези арт-хепънинги."
Тъй е, като няма гола цица и бял роял....

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш