facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Съдът пусна Петър Кърджилов на свобода без никаква мярка

Преди това прокуратурата поиска постоянното му задържане
Обновена
4 899
 БГНЕС архив

Съд пусна на свобода Петър Кърджилов и то без никаква мярка за неотклонение. Преди това прокуратурата настояваше за постоянния му арест. Според обвинението той има друго сходно висящо производство, както има и реална опасност да извърши друго престъпление, предава Би Ти Ви. Съдът обаче не прие искането и аргументите на държавното обвинение.

Петър Кърджилов беше задържан  преди два дни на "Орлов мост" след схватка между него и възрастна дама при палатковия лагер на протестиращите. 

Има противоречия и установени като неистини твърдения в твърденията на жената - Лиляна Тасева, което поставя под съмнения целите ѝ свидетелски показания, смятат магистратите, цитирани от Би Ти Ви. Проявата представлява единствено административно нарушение, а не престъпно хулиганство с изключителна дързост. Затова нямало налице основания за каквато и да е била мярка за неотклонение.

На днешното съдебно заседание, като част от доказателствените материали прокуратурата е дала  разпити на свидетели и видеотехническа експертиза. Съдът не прие искането на адвокатите за устен разпит и на други свидетели на случката. Защитникът адвокат Арександър Кашъмов каза, че такова висящо производство няма, а твърдението е очернящо Кърджилов. Той заподозря зла умисъл във фабрикуването на видимо неверни обстоятелства, съобщени от някой афектиран свидетел.

Прокуратурата може да протестира определението на съда.

В същото време жената, която бе залята с вода от Кърджилов се оказа от София, а не от провинцията, както твърдеше в деня на схватката. Тя дад интервю за Би Ти Ви и обяви, че е отишла на място, за да пита протестиращите защо са затворили пътя. Тя признала, че е симпатизант на ГЕРБ, но отрича да е била провокатор.

 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ

Бившият PR на община "Младост", когато неин кмет беше Десислава Иванчева, заля с вода жената, докато тя даваше интервю за NOVA. Кърджилов плисна вода от бутилка в лицето й и й се разкрещя "Марш от тука!". Присъстващите на мястото полицаи му сложиха белезници и го отведоха.

След инцидента жената посочи, че искала да покаже истинските лица на протеста. Протестиращ пък беше категоричен, че случилото се е провокация, тъй като възрастната жена цял час обикаляла Орлов мост и псувала недоволстващите, размахвайки бастуна си. Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно мъж. „Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза Кърджилов преди да бъде откаран от полицията. Жената също беше отведена от органите на реда. 

Почти веднага реагира прокуратурата, която обяви, че спрямо Кърджилов "се води и друго наказателно производство, отново за извършени от него миналата година хулигански действия в сградата на Специализирания наказателен съд, като към момента делото не е приключило и се намира в съдебната фаза на процеса". Става дума за негови действия и думи след присъдата на първа инстанция срещу Десислава Иванчева. Тогава той реагира емоционално и на висок тон твърдеше, че прокурорите са мафия. 

Веднага след инцидента протестиращите обявиха, че цялата работа е направена от "провокатор, изпратен от ГЕРБ, с цел да стане скандал, да се отклони вниманието от исканията им - незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор. "Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, защото провокациите няма да им се получат. Ние ще седим тук, докато те си подадат оставката. Ние не бием баби. Мирни сме и призоваваме към мирни протести", обявиха те. От ГЕРБ пък дадоха специална пресконференция, за да обявят, че жената не била техен член.

47

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Предаденият преди 4 г. на Турция Абдулах Бююк вече е под домашен арест

16.09.2020

1777 12
Прокуратурата се похвали, че изземва още ритони на Васил Божков

16.09.2020

Обновена

3727 37
Съдът върна на прокуратурата делото за катастрофата с Местан

15.09.2020

Обновена

1812 27

Коментари

Страници

радо_сарбов

Защо само "задържане под стража"? 
Присъда по бързата процедура - за урок и сплашване на протестиращите и искащи
"ОСТАВКА".

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Браво на съда !!!!!!!

 

Purple__Haze

Ето къде е заровено кучето?

"Независимата" съдебна власт защитава Властта на  суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата «Свидетели на SARS-CoV-2», ЕВРОмутрата ... със всички сили.

 

Веднага след инцидента протестиращите обявиха, че цялата работа е направена от "провокатор, изпратен от ГЕРБ, с цел да стане скандал, да се отклони вниманието от исканията им - незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор. "Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, защото провокациите няма да им се получат. Ние ще седим тук, докато те си подадат оставката. Ние не бием баби. Мирни сме и призоваваме към мирни протести", обявиха те. От ГЕРБ пък дадоха специална пресконференция, за да обявят, че жената не била техен член.

Хората не спят, а във века на комуникациите никак не е трудно да бъде разкрит кой кой е. Няколко часа след скандала между бабата с бастуна и бившият пиар на Десислава Иванчева – Петър Кърджилов, съграждани на възрастната дама разриха коя е тя, съобщава Lupa.bg.

Жената, която провокира на протеста и заради която беше арестуван Кърджилов, се оказа, че явно не случайно е била там. Тя се казва Пепи Генова и е голяма фенка на ГЕРБ и Бойко Борисов, разкриха граждани на Пазарджик, откъдето е родом и самата тя.

Льо Клер

Не каква да е , а смъртна присъда, по изключение или ако не може - доживотен затвор. А на бабишкера, пардон, обществено ангажираната привърженичка на правителството на ГЕРБ и порицаващата протестите дам... не не мога - поощрение и платен курс по фехтовка.

 

ПП Писах това, когато в текста по-горе пишеше, че от прокуратурата му искат задържане под стража.

- А после се обърнаха нещата. - пееха НЛО.

nafta

Той заподозря зла умисъл във фабрикуването на видимо неверни обстоятелства, съобщени от някой афектиран свидетел.

Нали има видео, какво се притеснява?

Колкото до постоянния арест - голяма глупост.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Много е важно да имаме независима съдебна система и съдии,

а прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната власт...

 

дядо Илия

Не научи ли, че няма европейска държава, в която прокуратурата да е извадена от съдебната власт? 

Nick F

Ти за коя Европа говориш? Континента на който се намира България или нещо което съществува в главата ти ?6

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Браво на съда !!!!!!!

 

Абе, какво браво! Това е елементарен казус. Никакво хулиганство няма и не трябваше да му слагат белезници. Сега спокойно може да си осъди куките. А че прокуратурата няма понятие, това е всеизвестен факт.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Dani Kirilov

Не те разбирам...

В случая съда не е наложил никаква мярка,

какво трябваше да направи съда според теб ?

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Абе, елементарен, ама за Софийски районен, в специализирания щяха да го оставят в ареста като стой, та гледай. Как пък не можаха една организирана престъпна група да му измислят и да го прекарат през специализирания се чудя аз.

аман бе

Ами, ако другият, който преди това разговаряше с т.нар. "фехтовачка", се беше включил с шишето с вода и ОПГ-то беше готово. Но гус''жата изглежда не беше успяла да го докара до нужната "кондиция".

wreckage
снимка на wreckage

Преди това прокуратурата настояваше за постоянния му арест. Според обвинението той има друго сходно висящо производство, както има и реална опасност да извърши друго престъпление

........................👇

Защитникът адвокат Арександър Кашъмов каза, че такова висящо производство няма, а твърдението е очернящо Кърджилов

иаме неква ултранефелна и хайдушка прокуратура.

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Водата беше плисната върху голата предмишница на госпожата.

 

Туй се видя веднага от записа.

Не го видяха само:

полицаите на място;

прокурорът;

разрешилият мярката 72 часа арест.

 

Не видяха също и цапардосването с бастуна.

А госпожата злоупотреби с уменията си по кендо.

 

 

hick

Водата беше плисната върху голата предмишница на госпожата.

 

Туй се видя веднага от записа.

То и друго се видя - как носи водата, с която я залива, от трийсет метра, и без никой да го закача. Провокиран? Не, преднамерен да сплаши, крещейки в лицето ѝ:

 

"МАРШ ОТТУКА!"

"МАРШ ОТТУКА!"

"ЗА НАС СМЕ ТУКА, И ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!"

"МЪРЛА!"

"МЪРЛА!"

 

https://www.vbox7.com/play:5fbae71ab7


Не знам дали ще го осъдят за хулиганския опит за сплашване, но от морална гледна точка е абсолютен мизерник. Пиян да е бил, какъвто ще да е бил, но ебаси и децата-чудовища, ако заради тях човек трябва да се държи по подобен начин със сама жена на възрастта на майка му или баба му.

Aniki

А бабата се държеше страхотно нали? Не го оправдавам, изложи се тотално, но противното поведение на неприятната злоба също не е за подценяване. Ако ролите бяха сменени и тя беше протестираща, а той гербераст и тя по същия начин ги ръгаше с бастуна си щеше да отнесе не само 72 часа арест, но и обвинение за нападение с хладно оръжие*. Да, безобразно звучи, но също така безобразно е да те държат 72 часа за плискане с вода и да нямаш повдигнато обвинение даже. 

 

*Бастунът не е хладно оръжие, но току виж го бяха изкарали такова. 

дядо Илия

Съвсем вярно!

ppipi7766

До там я докарахме и съдиите да се присмиват на прокурорите.

Нещо много сбъркано има в институцията "прокуратура".

paragraph39

/:/...Почти веднага реагира прокуратурата, която обяви, че спрямо Кърджилов "се води и друго наказателно производство, отново за извършени от него миналата година хулигански действия в сградата на Специализирания наказателен съд, като към момента делото не е приключило и се намира в съдебната фаза на процеса". Става дума за негови действия и думи след присъдата на първа инстанция срещу Десислава Иванчева. Тогава той реагира емоционално и на висок тон твърдеше, че прокурорите са мафия

................................................................................................................

Справка:

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

...

Раздел VII.
Обида и клевета

/чл.. 146-148 а- бел. §39/

...

Чл. 161. (1) За лека телесна повреда по чл. 130 и чл. 131, ал.  по чл. 144, ал. 1, чл. 145, 146 - 148а, както и за телесна повреда по чл. 132, 133 и 134, причинена на възходящ, низходящ, съпруг, брат или сестра, наказателното преследване се възбужда по тъжба на пострадалия.

..........................................

Та да попитам аз знаещите юристи в този форум:

ЗАЩО в дописката НЕ се посочва конкретен член от НК, по който българската Прокуратура се е задействала екстрено в този случай?!

А?!

Прокуратурата посочила ли е този член/ове/ или ги пази в тайна?! Защо?!

А?!

Защото, ако става въпрос за престъпленията "Обида" или Клевета", то тогава Прокуратурата НЯМА право на обвинителна инициатива, а такова право има само конкретен Пострадал- прави го  чрез негова Тъжба до Съда!

Или, може би греша, а?!

 

 

 

 

вила

А бабата с бастуна кога ще окошарят за провокация, или само бастуна, щото той тъй тъй си  държавен, даден от герп? 

hick

На видеото не се видя някой да обвини жената в провокация. Напротив, ясно се чува как представителят на протеста, когото екипът на NOVA се кани да интервюира заедно с "бабата с бастуна", казва:

Не го познавам, но това е някаква провокация в момента.

 

аман бе

А да чухте как жената каза на същия този човек "Ти млъкни!", когато той се опитваше да каже нещо пред микрофона? Или чувате само това, което ви е удобно? Освен това интересно ми е от кое село е госпожата. Явно доста богато село ще да е. И жителите му едни таки изпраксани, фризирани, ондулирани, с нежни ръце... Не знам дали сте виждал скоро жив селянин, но определено не изглеждат така.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Не те разбирам...

В случая съда не е наложил никаква мярка,

какво трябваше да направи съда според теб ?

 

Искам да кажа, че казусът е елементарен и съдът е взел единственото правилно решение. В тоя смисъл е излишно да му викаме браво за нещо съвсем нормално

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Или, може би греша, а?!

 

Да!

Светозар

"на висок тон твърдеше, че прокурорите са мафия."

Ами щом като е на свобода и не е осъден, това му твърдение може и да е вярно, особено за главатаря на прокурорите.

vvatkov

без никаква мярка

   Поне кръвно не му ли премериха?

 

Диагностик

Сега, този достоен човек, може да се върне в катуна вече като активен борец срещу гешефтурата. 

wreckage
снимка на wreckage

Диагнусвач, предвит че редовно пълниш форума с извънредно миризливите жълтевини на Недялко, едва ли точно ти си квалифициран да определяш кой е достоен и кой не. 

Льо Клер

Рекидж, това е бот или два бота. Никога не отговарят. Програмирани са да провокират. 🔧🔩

bugar
снимка на bugar

Знам че не говоря по темата, извинете ме.

Това което не мога да разбера е защо е позволено на прокуратурата да може да унищожи всеки гражданин в Бг. Примери много от миналото, но и без примери - ако прокуратурата те нарочи имат право да те вкарат в предварителния "затвор" за каквото си време искат. Могат да ти унищожат бизнеса без проблем. И накрая като се окаже че всичко е една "мила"постановка - българския данъкоплатец да плати за мафиотски поръчки. Бившия подсъдим - е кво да праим грешка, смазан и изхвърлен а Мутрите още по - силни. До кога ??? 😣

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш