Медия без
политическа реклама

"Спаси София" подкрепи ПП-ДБ срещу ГЕРБ

Борис Бонев призова двете партийни формации към издигане на обща кметска кандидатура в столицата

09 Апр. 2023
БНР

Новосъздадената партия "Спаси София" призова коалицията ПП-ДБ за обща кандидатура на местните избори през есента, като същевременно отхвърлят всякакво коалиране с ГЕРБ. 

"След 18 години в София и 3-4 мандата в големите градове хората вече са уморени от управлението на ГЕРБ - заяви председателят на "Спаси София" Борис Бонев пред БНР. - Назрял е исторически момент за генерална промяна на начина, по който се управляват градовете. За съжаление отминалите парламентарни избори по-скоро говорят, че нещата не вървят добре. Въпреки победата на ПП-ДБ в София, ако това бяха местни избори, коалицията нямаше да има мнозинство в столичния общински съвет, за да може да се взимат решения. Общинският съвет има много сериозна власт, затова е изключително важно бъдещето на София да не се поставя на карта".

Бонев призова ПП и ДБ да не се коалират с ГЕРБ. Той сподели, че вече се говори как София може да стане "разменна монета" за една евентуална управляваща коалиция и заяви: 

"Предупреждаваме, че София може да бъде разменна монета между двете основни коалиции при местните избори. За нас това ще е недопустимо реабиритиране на ГЕРБ, защото тази партия през тези 18 години разруши инстутициите в България, разгради нашата държавност. Не сме съгласни да се реабилитират хората, които разградиха институциите. Те направиха така, че да се изнасят пари в чували или неонацистки говорения да минават безнаказано и т.н."

Според Борис Бонев "Спаси София" трябва да се коалира с ПП-ДБ за местните избори наесен.

"Видя се, че не става с такъв тип кампания като на ДБ и ПП, когато си имаш работа с безкрупулни мутри, с разбесняла се ламя, която на всичкото отгоре разполага с чудесно медийно обслужване. Да обясняваш колко сме добри не върви. Това е битка и не може да се води с галене по главичката - заяви Бонев. - Тук отправям призив към ПП, към ДБ, към всички хора, които не са съгласни с ремонт на ремонта, с разместени павета и т.н. - да намерим силата да се обединим с ясен екип, кандидат за кмет и конкретни решения и да излизаме на терен, да убедим хората, че нашите решения са реализируеми. Видя се на тези избори сега, че 1+1 не прави 3, а 1.5, за съжаление. Ние в София сме длъжни да направим 4, даже 5, за да постигнем всички резултати, които софиянци очакват от нас".

Председателят на "Спаси София" посочи също така, че ако останат изборните правила, които действаха на парламентарния вот, това ще доведе до изкривяване и на местните избори и призова те да бъдат променени. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата