Quantcast
Слави Трифонов: Един призрак броди - на разочарованието | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Слави Трифонов: Един призрак броди - на разочарованието

Председателят на ИТН пак обвини другите партии, че не бе съставено правителство и отправи намек за проекта на Петков и Василев
16 775
 БНТ

Лидерът на ИТН Слави Трифонов за пореден път публикува изявление на профила си във "Фейсбук", с което излага тезата, че неговата партия няма вина задето в мандата на 46-ото Народно събрание не е било сформирано правителство. Той пак подчертава, че ИТН е можела да се коалира единствено с “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”, но те заявили, че няма да подкрепят кабинет на ИТН.

В края на изявлението си Трифонов намеква и за обявения преди няколко часа проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната", предупреждавайки, че трябва да се внимава с очарователните хора.

 

Ето и цялото изявление на Слави Трифонов:

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш."

 

Още

Двама сценаристи на Слави Трифонов отказаха да бъдат депутати

19.11.2021

21137
Мощта на ГЕРБ се стопи и в чужбина

13.07.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

42258
Трифонов: Ако можех да върна времето, пак щях да постъпя така

14.11.2021

Обновена

1950