Медия без
политическа реклама

Скандал с колата на НСО, обслужваща Данаил Кирилов

И правосъдният министър, и НСО се извиняват публично за паркирането на автомобила върху тротоар

14 Февр. 2020Обновена
Илияна Кирилова

Скандал с паркирането на колата на Националната служба за охрана, обслужваща правосъдният министър Данаил Кирилов избухна в социалните мрежи. Съсед на министъра написа гневен пост във Фейсбук, в който разказва какво прави шофьорът на автомобила. "Всеки ден по няколко пъти този индивид /шофьорът на министъра на правосъдието Данаил Кирилов/ преседява понякога почти по час, паркирал на тротоара, докато го чака пред входа на блока, където живее", пише с възмущение мъжът.

Новината бързо превзе публичното пространство и това накара и Кирилов, и НСО да се извиняват през социалните мрежи.

"Моля да приемете извиненията ми по този случай! Поемам отговорността изцяло, без да оспорвам твърденията в коментара, които са необективни, неистински и пресилено преднамерени. Досега съм ползвал служебен автомобил изключително ограничено, но сега заявявам, че такъв автомобил повече няма да влиза, спира, престоява в квартала, в който живея. Мнозина от Вас редовно ме срещат по софийските улици, значи, ще ме виждате още по-често. Специално поднасям извинения на моите съседи, ако по някакъв начин са изпитали притеснение, но Ви уверявам, че съм се убедил във внимателността и съобразителността на екипа от НСО да се стремят да съобразяват обстоятелствата добросъвестно. Извинения! Съжалявам", гласи съобщението на Данаил Кирилов.

НСО също поднесе извинения. В изпратена до медиите позиция се казва, че службата не толерира подобно поведение от свои служители.

"По повод информация, споделена от граждани в социалните мрежи за автомобил на НСО, заснет при престой на тротоар в столичен квартал малко преди 10.00 часа на 13 февруари, Националната служба за охрана (НСО) поднася искрени извинения на живущите в района за евентуално причинени неудобства. НСО уверява, че подобно поведение няма да бъде толерирано от ръководството на Службата и на водача ще бъде отправена строга забележка", казаха от НСО.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата