facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Скандал с колата на НСО, обслужваща Данаил Кирилов

И правосъдният министър, и НСО се извиняват публично за паркирането на автомобила върху тротоар
Обновена
7 606
 Илияна Кирилова

Скандал с паркирането на колата на Националната служба за охрана, обслужваща правосъдният министър Данаил Кирилов избухна в социалните мрежи. Съсед на министъра написа гневен пост във Фейсбук, в който разказва какво прави шофьорът на автомобила. "Всеки ден по няколко пъти този индивид /шофьорът на министъра на правосъдието Данаил Кирилов/ преседява понякога почти по час, паркирал на тротоара, докато го чака пред входа на блока, където живее", пише с възмущение мъжът.

Новината бързо превзе публичното пространство и това накара и Кирилов, и НСО да се извиняват през социалните мрежи.

"Моля да приемете извиненията ми по този случай! Поемам отговорността изцяло, без да оспорвам твърденията в коментара, които са необективни, неистински и пресилено преднамерени. Досега съм ползвал служебен автомобил изключително ограничено, но сега заявявам, че такъв автомобил повече няма да влиза, спира, престоява в квартала, в който живея. Мнозина от Вас редовно ме срещат по софийските улици, значи, ще ме виждате още по-често. Специално поднасям извинения на моите съседи, ако по някакъв начин са изпитали притеснение, но Ви уверявам, че съм се убедил във внимателността и съобразителността на екипа от НСО да се стремят да съобразяват обстоятелствата добросъвестно. Извинения! Съжалявам", гласи съобщението на Данаил Кирилов.

НСО също поднесе извинения. В изпратена до медиите позиция се казва, че службата не толерира подобно поведение от свои служители.

"По повод информация, споделена от граждани в социалните мрежи за автомобил на НСО, заснет при престой на тротоар в столичен квартал малко преди 10.00 часа на 13 февруари, Националната служба за охрана (НСО) поднася искрени извинения на живущите в района за евентуално причинени неудобства. НСО уверява, че подобно поведение няма да бъде толерирано от ръководството на Службата и на водача ще бъде отправена строга забележка", казаха от НСО.

30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ затвърди създаването на паралелната НСО

01.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

690 4
Ветото на президента се препъна във вътрешната комисия на НС

25.06.2020

2670 24
Румен Радев събра шефовете на спецслужбите

25.06.2020

4783 35

Коментари

opa4

Това накара и Кирило, и НСО да се...

 

Priceless! Приляга му по-добре и от Барни Ръбъл!

Васик

Това са културноисторически особености на манталитета на мястото, откъдето идва Кирилов, не ми е известно точно. Тротоарите са предназначени за подреждане на дървата за горене, сушене на сеното, разтоварване на теракота, паркиране, пристройка на гаража, белене на царевица, изхвърляне на сгурия и т.н.

Devil in Exile

Защо трябва ние да плащаме с данъците си луксозни лимузини и скъпа охрана и шофьор, за да се возят в тях задници, които са назначени за министри. Селянин, дошъл вчера от Димитровград, приставал на всеки, който е на власт, дай му власт и му гледай сеира, уви за наша сметка ...

Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Дипломира се в специалност право в Софийския университет. Започва кариерата си като адвокат, като през 1998 – 1999 г. защитава бившия премиер Жан Виденов. Току що завършил и вече защитава Виденов?

Началник на кабинета на Костадин Паскалев, Министър на регионалното развитие и благоустройство в кабинета Сакскобургготски (2001 – 2003 г.) - съвсем млад и без опит и веднага на висок пост при министър от БСП?

Общински съветник от БСП, София (2003 – 2009 г.)

Областен управител на Област София от ГЕРБ (2009 – 2013 г.)

Народен представител от ГЕРБ (42-ро, 43-то, 44-то Народно събрание)

Член на Комисията по правни въпроси в Парламента (11.09.2013 – 05.08.2014 г.) [1]

Председател на Комисията по правни въпроси в Парламента (27.11.2014 г. – 26.01.2017 г.[2] и 10.05.2017 г. – 05.04.2019 г.)[3]

Министър на правосъдието (05.04.2019 – 

PlaNed
снимка на PlaNed

Моля да приемете извиненията ми по този случай

Алоу, мисирките, сетѝхте ли се да го попитате, за кой по-точно "случай" се извинява? 

Леля_Стойка_III

"Поемам отговорността изцяло, без да оспорвам твърденията в коментара, които са необективни, неистински и пресилено преднамерени."

 

Ха ха ха ха ха, сега само не разбрах оспорва ли ги или не и ако ги оспорва противоречи ли си с това, че няма да ги оспорва? ?

hamer

И защо тогава се извинява? Г-жа президентшата медиите я направиха на нищо за подобна история., а пуделчето само дето не го галят по прическата.

Invisible

  Ако съм министър никога няма да оставя тротоара пред къщи да изглежда така.

  Ако си беше използвал влиянието да го оправи, никога комшиите нямаше да мрънкат.

Stern

Ако беше обикновена кола, глоба 200 кинта.

А на тази?

Интервал

Уф, то неправилно паркиране било. ?
За момент се притесних, че може да са изрязали пода на возилото, за да могат да драпат с крачета, както в някакви предишни епохи, и са търкали подметките на служебни обувки.

devane

А глоба, нещо? Или чакайте, тия бяха богопомазаните. За тях закони не важат и никога не са виновни!

Evasion

Дани ръбъл закъснява всяка сутрин за работа, защото му отнема известно време, след като се събуди, да повярва и осъзнае факта, че точно той е министър. И това  е всяка сутрин

Васик

Нали трябва цялата улица да разбере, че наш Данаил и станал министър. Ако можеше, на двата тротоара едновременно щеше да паркира колата

АдМин

Някой има ли линк към този "скандал" във ФБ?

wreckage
снимка на wreckage

Поемам отговорността изцяло, без да оспорвам твърденията в коментара, които са необективни, неистински и пресилено преднамерени.

на снимката:

афтомобил на НСО,  паркиран необективно, неистински и пресилено преднамерено на тротоара.

Хулиган

внимателността ?!?!?

Поредният неологизъм.

Калинки, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/11/09/inteligentna-nacia/

 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Барни не е виновен.Както знаем, той е роден и израсъл в Бедрок, а там едва ли е виждал тротоар.

d5555

Много културни станаха тия от герб.Явно усещат че ще им нтабият шута скоро?

ЛАФЪРДИЕВ

Ей!!! Ма много недоволни тез съкварталци... Вместо да са гордеят, че за съсед си имат едно изтърсаче на бригадири от Димитровград.. Издигнало се до министъркинин.. Важна особа, от национално значение станало..
Та цели 70 юристи писмо му писаха, че правото дет той прилага, те не са го учили.. Което си е за гордост..
А каква осанка и великолепие струи от оназ снимка - той положил главица на оградката на министерската кошарка в парламента, с поглед на благодарно помиярче, на което Баце дава кремвиршче..
Ми тез съкварталци не са ли гледали в Сатирата, или новогодишната постановка на БНТ на "Големанов".. С лека им пръст Калоянчев, Парцалев и Мутафова..
Ми той тез герои на великите артисти - в събирателен образ на Големанов и баба Гицка, са пъне да надскача..


https://www.youtube.com/watch?v=-5cSi9vXjAM

ThePal
снимка на ThePal

Мишленцето Джери стана на 80 

Скрудж

Защо трябва ние да плащаме с данъците си луксозни лимузини и скъпа охрана и шофьор, за да се возят в тях задници, които са назначени за министри.

Всеки задник може да стане министър, премиер...дори и президент. Може и НЕзадници да станат. Каквито и да са, това са държавни люде, спечелили народен вот и тяхната сигурност би трябвяло да е гарантирана до известна степен.

Защо обаче не се възмущавате, че с данъците си плащате луксозните лимузини и скъпа охрана на г-жа, ген. Деси, които се използват предимно за шопинг и спират къде си поискат.

Да припомня! В Република България няма статут на "Първа дама"!!!

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

С такива модели за подражание по висините, какво да очакваш от низините.

☺️

ловkия

Ся Барни мое да е секъф, но в случая за мандръсане повече е шоферчето чесънче.

Понеже сичките в тая слугинска служба са мишки, се навеждат доземи на онези, които обслужват в буквалния смисъл, и не смеят да шукнат.

Ако и двамата беха читави, а не муньовци, щяха да отработят следното - височайшата кола чака некъде наблизо, където не пречи на никого, а когато оня лилипут тръгне да излиза, звъни на шоферчето, онова пали, минава покрай тех и го товари.

Просто и лесно, но в същото време непостижимо за два семпли мозъка.

inventus

Може уличката да е тясна и да няма начин да се спре там без да се пречи на движението.Някой софиянец може ли да ни светне по въпроса?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Ами, като няма начин, просто не спира.

За какво ти е нужен софиянец в случая?

☺️

inventus

Той че ще спира ще спира. Тия така са научени от едно време.Просто исках да знам от някой който познава мястото дали наистина е така както си мисля. Щото тротоара са го намачкали все едно танкове са минавали от там. Иначе нямам нищо общо нито със службата нито с министъра че да ги оправдавам. Ся ако съм на мястото на шефовете им в събота и неделя ще ги видите собственоръчно да въртят мистриите и да оправят плочника. С нови плочки от същият размер 30/30 закупени и транспортирани до там лично.

ловkия

Може уличката да е тясна и да няма начин да се спре там без да се пречи на движението.Някой софиянец може ли да ни светне по въпроса?

Може, аз.

Всеки ден взимам жена си след работа от улица с постоянен трафик и липса на места за спиране и паркиране.

Просто ѝ звънкам, когато наближа, тя слиза долу, аз спирам на аварийки да я кача и тръгваме, отнема две секунди и досега никой не ми е свиркал нетърпеливо отзаде.

Значи става.

peniko

Като стар вече софиенец-шифьор си припомням убавите времена кога можеше да се спира и паркира практически навсякъде. Е, пред Партийния дом и Мавзолея не можеше, но иначе цяла София беше "Шифьор приятелска"....

Invisible

  Е вече почти всички се замогнахме, затова няма къде да се спира.

  

Johnny2965

Този министър да не би да е болен или не може да кара велосипед, та трябва да го превозват с автомобил?

ИвКо

 Поредна несъществена злоба, ако не беше министър и колата беше паркирана така нямаше как да направи такова впечатление. Не е ли по съществено да оценяваме един министър по свършената работа, а не по това къде и как е паркирана колата му?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×