facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

В. Симеонов: Отварянето на баровете и дискотеките беше грешка

Мярката 60/40 не проработи, категоричен е лидерът на НФСБ
1 431
 Илияна Кирилова

"В събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. Тези в Созопол и Приморско се пукаха по шевовете. За съжаление в Слънчев бряг все още чакат туристи. Разбира се, трябва и през седмицата да има хора".

Това заяви в ефира на "Нова телевизия" председателят на НФСБ Валери Симеонов. Според него това е добра новина за туризма. По думите му чрез приетите мерки тотално е променена обстановката по Черноморието. "Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг и чадър, за ваучерите", поясни той.

Симеонов коментира и увеличения брой заразени.

"Днес са направени 4500 проби. Никога не са правени толкова. Освен това, имаме огнище в Смолян. Това променя общата статистика. Резултатите не са много по-различни от вчера. Мерките бяха бързо разхлабени. В МС има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба. Тези петима души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата. Отварянето на баровете и дискотеките също беше грешка. Кой брои дали те са пълни на 50%? Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът – "К"-то (контрола) го нямаме", поясни той.

В бензиностанциите и магазините хората масово не носят маски, каза още Симеонов. Според него хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата. "Бих препоръчал на министър Ананиев да допълни в заповедта да се налага глоба от 300 лв. на всеки, който обслужва клиенти без маска", каза още председателят на НФСБ.

Мярката 60/40 не проработи, също така категоричен беше Симеонов. "Когато ти е затворен ресторантът, няма откъде да вземеш 40% да платиш заплата и осигуровки на служителите", обоснова се той.

Симеонов коментира и конфликта между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. "Предпочитам да не вземам страна. Нека да не забравяме, че се наслагват три основни факта. Министър-председателят реагира сдържано и избягва да коментира действията на Радев. Президентът от своя страна има непрекъснат стремеж за цитиране на непотвърдени доказателства и отправяне на упреци”, заключи Симеонов.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Френският туризъм загуби от пандемията 30-40 млрд. евро

09.08.2020

388
Минало незабравимо: Когато Валери Симеонов блокираше границата

08.08.2020

6978 14
Гърция ще иска поне до 15 август отрицателен PCR тест за българи

03.08.2020

Обновена

3592 13

Коментари

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Варелий Релсов си е грешка по рождение.

bay Dragan

 "К"-то (контрола) го нямаме"

Аз пък се пазя от " 3К" - ку?ви, комар, кокаин. Съветвам и вие да се пазите.

inventus

Едното "К" отпадна по естествени причини бай Драгане а другите две поради липса на средства. Не ни засягат особено тези пороци а и никога не са ни засягали. И когато някой от тях ни напусне ние се ласкаем че ние сме ги напуснали. Което е също суета.

Evasion

 По думите му чрез приетите мерки тотално е променена обстановката по Черноморието. "Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг и чадър, за ваучерите", поясни той.

Спря да вали и времето се стопли, умник.. Ако искаш и св*ка можеш да правиш на туристите, като вали и е студено, никой не ходи на море. 

Дежурния

Валери Симеонов е съвсем в челото на личната ми класация за най-неприятни съвременни политици в България. Направил е обаче две открития, с които няма как да не съм съгласен изцяло и без възражения.

В МС има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба. Тези петима души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата.

хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата

В тази редичка може да се добави и прозрението на Баце, че демокрацията е за дисциплинираните хора.

geo_19

"Тези петимата" нищо не са изнесли, защото са едното правно нищо! Те не съществуват по никой закон. Те  (бяха) шоумени. От тях нищо не зависи. Дават само препоръки, ама заповедите ги издава здравния министър (както е по закон) и никой друг (не броим бай Толуп). 

Каубой
снимка на Каубой

Мая майнозета е по готина. Систър галева, берачка на черешки от Юстендилско, па имала и земане давание с едно борче, дет го гръмна ГРУ, щот съ напрараи на пич.

редник

Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг...

 

Не чете Валери "Сега" - ако четеше, щеше да е добре информиран и да знае за цената на барбароните...

eussr

А най-голямата грешка се казва В. Симеонов! Тотален селски неадекватник, който никога не трябваше да се докопва до каквато и да е власт! 

Били

Като цяло сте комедия от лъжи и грешки.

Калпазанче

Релсата и моста. Кога?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Когато и да е все е късно.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Оф топик. По едно време обмислях сериозно да купя и изпратя на тая грешка въпросната релса, но като си познавам стоката веднага ще я натовари за скрап за Турция както изнасяше заводско оборудване. Както ДПС му уреди кабеларката да стане "национална" докато Камен Костадинов държеше ДПС,така му уредиха скрападжийския бизнес с Турция щото им трябваха гласовити патреоти на сиджимка за реанимиране на влиянието в смесените райони.

zumer

Нищо неказващ- Креслив политик.

Пудела на властта. 

Хулиган

Грешката в Европейското Развитие на България (ГЕРБ), по находчивото определение на наш съфорумец, има още много поразии да сътвори.

Основната грешка все пак е, че карантината не беше приложена още преди повече от десетилетие...

http://www.drago.info/index.php/2020/04/17/karantina/

Гочу
снимка на Гочу

Който е тръгнал "да плаши хората", добре не е свършил. В Америка чупят статуи , но тука може да се счупят други работе...

vasilevil

Добре че беше сидеров някой да научи нещо за тая порно кабеларка и нейният шеф.Обаче после гроб ги купи първо атака и те подмениха вота.

Slava
снимка на Slava

 "Когато ти е затворен ресторантът, няма откъде да вземеш 40% да платиш заплата и осигуровки на служителите", обоснова се той.

 

И тези, които отвориха - ще затворят. Като се натръшкат всички с вирус, нито персонал здрав ще остане, нито клиенти.

В карантина са около 200 000 в цялата страна. Контрол почти липсва, спазването ѝ опира единствено до съзнанието на индивида, а резултатите от двата месеца ИП отидоха на вятъра.

Влез или се регистрирай за да коментираш