Медия без
политическа реклама

Семейството на Милен Цветков протестира присъдата за убийството му

Подсъдимият е играл руска рулетка като е седнал зад волана, коментира адв. Менко Менков

11 Март 2022
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Семейството на Милен Цветков ще обжалва присъдата на Кристиан Николов, който причини катастрофата, отнела живота на журналиста, съобщи адвокат Менко Менков пред Нова телевизия. Подсъдимият получи на първа инстанция 9 г. лишаване от свобода и му беше отнето правото на шофьорска книжка за следващите 10 г. заради причинена смърт по непредпразливост.

Според Менков действията на подсъдимия преди инцидента говорят за евентуален умисъл, тъй като е употребил три вида наркотици часове преди катастрофата. Играл е руска рулетка като е шофирал по този начин, коментира адвокатът. Освен това той брутално е нарушил правилата за движение, като е шофирал с много над разрешената скорост и дори не е направил опит да спре преди сблъсъка. "Това са приказки от 1001 нощ", заяви Менков по отношение на тезата на защитата на Николов, че дрогата е попаднала случайно в кръвта му.

Извършеното по непредпазливост престъпление, за каквото подсъдимият беше признат за виновен от Софийския градски съд, се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години, докато при евентуален умисъл присъдата може да бъде от 10 до 20 г., уточни още адвокатът. По негови думи прокуратурата правилно формулирала обвинението с по-тежкото.

"Сега" припомня, че прокуратурата вече депозира протеста си срещу 9-годишната присъда на Кристиан Николов. Съдът на първа инстанция прие за доказано, че Николов е употребил наркотични вещества, преди да седне зад волана, както и че е нарушил правилата за движение по пътищата. По-рано прокуратурата пледира за 15-годишна присъда. 

Софийската градска прокуратура депозира своя протест срещу присъдата, с която Кристиан Николов беше признат за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и осъден на 9 г.  за причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков.

 

Още по темата