Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ревизията на ГЕРБ ще е като издирването на нацисти след войната

Но най-важното е да се хване пътят на парите. Така се стига по принцип до мафията, твърди Мария Капон

25 Апр. 2021
БГНЕС
Мария Капон и групата на ИМВ смятат да проведат докрай ревизията на управлението на ГЕРБ

Парламентарната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ ще работи и ще следи пътя на парите, закани се депутатът от "Изправи се! Мутри вън!" (ИМВ) Мария Капон.

"Комисиите обикновено не вършат работа, но след подобен едноличен режим хората искат проверка. Няма кой да я направи. Всички органи на изпълнителната власт, прокуратурата, са в плен на режима - кой да прави тази проверка? Наясно съм, че не може всичко да се извади, аз не съм наивен човек. Но най-важното, което трябва да се направи, е да се хване пътят на парите. Така се стига по принцип до мафията. Вижте - 40 години след Втората световна война още издирваха нацисти. Аз разбирам смешния вой на ГЕРБ", заяви Капон пред БНР.

ИМВ продължава да настоява за анализ на държавния бюджет, изготвен от ГЕРБ и смята, че той има нужда от актуализация.

"Какво мисли финансовият министър в оставка (Кирил Ананиев) няма значение. Той е бюджетар и е доказал, че може да размести цифрите, но това не го прави добър пазител на държавната хазна и да може да възпрепятства безпрецедентното харчене - посочи Капон. - Затова ние, народните предсдтавители на трите парламентарни групи на промяната, със сигурност ще искаме пълен анализ. Да огледаме по цифрите, защото сме абсолютно категорични, както и експертите казват, но и на базата на това, което виждаме, че има нужда от актуалицация. Но аз (актуализацията) я наричам капан за служения кабинет, т.е. трябва спешно да се направи. И разбира се, че това може да се направи, само ако има ново правителство, защото настоящото бойкотира, саботира дори, всяко от действията които може да помогнат на следващо правителство, което и да е то". 

Според Мария Капон, България има "категорична нужда от кабинет начело с политическите сили промяната, които искат да приключат с режима на Борисов."

"Разбира се, това няма как да стане в кабинет, в който някоя от партиите на статуквото да си позволи какъвто и да е рекет, изнудване го наречете, срещу подкрепа. Мисля, че всяка от трите партии които влязоха от площадите, ще тръгне веднага към избори и няма да го разреши. Поне ние, от ИМВ, никога не бихме го разрешили - добави тя. - Ние сме пред избор - дали да поемем тежките рискове в полза на хоата, или да правим избори, докато ни паснат  разултатите. За нас е отговорен първият вариант. Но трябва да сме готови за такива избори".

Ключови думи:

Мария Капон, ревизия, ГЕРБ

Още по темата