Quantcast
Разследването за боклука си спечели спецнадзор от Гешев | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Разследването за боклука си спечели спецнадзор от Гешев

Главният прокурор препоръчва на подчинените си сътрудничество с Евроджъст
1 813
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

След като главният прокурор първо взе под крилото си разследването за водната криза в Перник, а след това разпореди специален надзор и върху проверките за къщите за гости, днес Иван Гешев нареди досъдбните производства за незаконния боклук да се отчитат пряко на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. От държавното обвинение съобщиха, че ръководителите на въпросните прокуратури ще упражняват специален надзор по всички разследвания за сметта, образувани по данни на МВР и ДАНС.

Освен това Гешев е указал при необходимост от съдействие с чуждите съдебни власти и по-конкретно с тези на Италия,  съответните наблюдаващи прокурори да осъществяват международното правно сътрудничество като изпращане на европейска заповед за разследване чрез Националното бюро в Евроджъст.

Полиция и служби проверяват съвместно за незаконни отпадъците вече две седмици. Първоначално се твърдеше, че разследването е свързано с акцията на италианските карабинери срещу калабрийската мафия Ндрангета и задържаният влак с 800 тона отпадъци, които според медиите на Апенините е трябвало да бъдат нелегално изгорени в нашата страна. В края на миналата седмица Гешев разшири тази проверка, като разпореди на вътрешния министър и шефа на ДАНС да започнат да търсят боклук и в зоните на всички мини извън експлоатация. От държавното обвинение съобщиха още, че заместник-министър на околната среда и водите е разрешил на 6 декември да бъдат внесени 25 000 тона боклук от Италия.

Все още не е приключила проверката и на топлоцентралите, свързани с енергийния бос Христо Ковачки. Преди 4 месеца бившият главен прокурор Сотир Цацаров нареди да се разследва дали тецовете не горят незаконно боклук и по този начин замърсяват околната среда. 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата договори три условни присъди по делото срещу Бобокови

21.01.2021

Обновена

6561 24
Проверяват болницата в Перник по сигнал за починали съпрузи

20.01.2021

2650 27
ГЕРБ се редактира за новия прокурор, който ще разследва Гешев

19.01.2021

2041 8

Коментари

дъртреалист

Аха, същият филм пак почва - силни ръкомахания и заплашителни движения, раздвижване на въздуха,

нарича се имитаация на дейност,

буфосинхронизъм.

Къщите за гости вече ги заметохме под килима.

Следват ВиК-тата и незабелязването на тяхната умишлена безстопанственост.

Щото не могат да ги пипнат, това са хранилки за местните структури на властвуващите.

Калпазанче

Никой не може по- добре от Прокуратурата  да омота корупцията и нейните икономически проявления в тънка мъгла! Един арест за боклука няма. За апартаментите с буквите също забравяме, както за деянията  на Московски, или Москов... Парите за водата отплаваха към страната на чудесата в скъпарска чанта, или потънаха   с мътната в тинята!  Гризкат от окрадения суджук  и скалъпват негодни обвинения, "за очи" за пред хората...

Влез или се регистрирай за да коментираш