Quantcast

Медия без
политическа реклама

Радев: Борисов превръща 7 млн. в заложници на параноя и гузна съвест

Президентът усеща все повече подкрепа, но твърди, че няма да прави политически проект

26 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Президентът Румен Радев нападна остро премиера Бойо Борисов заради премиерските внушения, че хора от близкия кръг на държавния глава са го "сготвили" и са организирали снимките на чекмеджето с пачки в неговата спалня.

"Министър-председателят превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя, а знаете, че гузната съвест ражда параноя", обяви Радев при посещението си в Карнобат, цитиран от Агенция Фокус. Държавният глава коментира още, че делириумът на министър - председателя буди все по-голяма тревога. 

Президентската  диагноза идва само ден след като Борисов обяви: "Много пъти съм изяснил как коварно неговите хора, най-близкото му обкръжение, по един много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която дойде и нащрака в мое отсъствие всичките тези работи". По думите на премиера всичко това е "ченгеджийска операция", която е направена фантастично. "По перфектен начин, шапка им свалям, много добре бяха изучили ситуацията. Години наред са се готвили за един подобен момент", нападна Борисов и добави, че неслучайно президентът повтарял само за чекмеджетата. Просто най-близкото му обкръжение го свърши, обяви премиерът. Всъщност обаче Борисов за първи път обвини в прав текст президента, а не както твърди, че многократно го изяснявал и правил. Освен това той така и не влиза в каквито и да е подробности а какъв кръг говори, за каква госпожа и за какво негово отсъствие, след като сред снимките има и такава, в която той спи на спалнята.

Иначе в Карнобат президентът обяви и, че подкрепя всяка партия или движение, чийто приоритет е българският народ, а не партийният интерес.  По думите на държавния глава все повече партии, организации и сдружения изразяват подкрепа в позициите на президента. "Виждате, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната", заяви Румен Радев. Президентът категорично заяви, че няма да създава нов политически проект, тъй като подкрепя всяка партия, която защитава интересите на народа, предава в същото време БНТ.

На въпрос, свързан с това дали усеща подкрепа от страна на БСП, Радев отговоря, че не коментира делата от кухните на партиите,но използва случая, за да поздрави Корнелия Нинова за победата. "Това само потвърди нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се утвърди като силна опозиция. Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаете, че без силна, обединена и конструктивна опозиция, всяка демокрация се разединява", допълни Радев.

По отношение на петицията от журналисти и граждани за това да бъде позволен достъпът на журналисти до депутатите в Народното събрание, президентът изрази подкрепа си.  "И без това сме на едно много задно място по свобода на медиите в световните класации. Нека не даваме поводи да падане още по-ниско. Дейността на народните представители е посветена на хората, така че хората трябва да знаят какво точно те вършат", добави той.

 

 

Още по темата