Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пропадна платното на булевард заради строежа на метрото

22 Авг. 2023
Фейсбук/trinmo.org
Пропадането ще бъде обезопасено.

При строежа на метрото е пропаднало пътното платно в участък от бул. "Владимир Вазов" в посока изход от София между ул. „Тодорини Кукли“ и ул. „Левски Вековен“. В участък от няколко метра е констатирано пропадане и са започнали обследвания.

Първата копка на този участък бе направена тържествено през март 2022 г. Това е разширение на третия метродиаметър, като този етап включва трасето от квартал "Хаджи Димитър" до квартал "Левски" и е с дължина три километра и три метростанции. Маршрутът преминава покрай ж.к. „Хаджи Димитър“, производствена зона „Хаджи Димитър“, ж.к. „Сухата река“, кв. „Левски“ и ж.к. „Левски“. Общият брой на живеещите и работещите в горепосочените части на града е около 90 хил. души. Предвидено е строителството на метростанциите да се извършва по така наречения полуоткрит (Топ даун) метод - две от тях, и по открит метод - метростанцията в ж.к. “Левски“. След обществена поръчка през 2020 г. за строители на трите станции и трасето между тях бяха избрани компаниите Трейс", "Джи Пи груп" и "Монолит София", а цената бе 220 млн. лв. без ДДС.

Тролеи от линии №1 и №3, както и автобусите по линии №78 и №100 са отклонени по ул. „Тодорини кукли“ и по ул. „Левски Вековен“, а автобусите от линия  №90 в посока „Малашевци“ продължава по ул. „Острово", ул. „Макгахан“, ул. „Резбарска“. В посока „Център“ маршрутите на градския транспорт не се променят.

Ключови думи:

ремонт, София

Още по темата