Медия без
политическа реклама

Прокуратурата се зарови в телефона на застреляния Алексей Петров

12 Дек. 2023
Архив СЕГА
Алексей Петров

Прокуратурата се зарови в телефона на застреляния бизнесмен Алексей Петров в опит да се доближи до разкриване на неговото убийство. 

Близо четири месеца след разстрела е била назначена специална експертиза, която детайлно да проследи какво има в него. До момента няма нито заподозрян, нито арестуван, както като поръчител, така и като пряк извършител.

След като в петък лидерът на ГЕРБ заяви, че Алексей Петров има отношение към създаването на настоящото правителство, днес той уточни в какво се състои намесата му.

„При отваряне на телефона, вероятно ще бъдат допълнени някои празноти в разследването или ще получим нова информация”, обяви административният ръководител на СГП Илиана Кирилова, цитирана от NOVA. „Тези телефони са отражение на живота ни и дават доста информация”, добави тя.

Разстрелът на Алексей Петров може да има връзка с убийството на Красимр Каменов-Къро в ЮАР, мистериозното завръщане в България на мъртвия Ангел Христов от Братя Галеви и атентата срещу Иван Гешев във времето, в което той все още беше главен прокурор.

Кирилова посочи, че трудно са намерени вещи лица, които да "отворят" телефона на Петров. Все още не е известно след колко време експертизата ще бъде готова.

  Бившата барета Алексей Петров е убит, потвърдиха от прокуратурата и МВР на брифинг пред журналисти. Убийството е станало днес по обед в гориста местност на Витоша над София, където бизнесменът често се е разхождал. Той е прострелян в главата.

 

Още по темата