Quantcast

Медия без
политическа реклама

Премиерът назначи Тома Белев за зам.-министър на околната среда

23 Дек. 2021
Личен архив
Тома Белев

Един от най-известните природозащитници у нас - Тома Белев, влиза в изпълнителната власт като заместник-министър. Белев ще бъде в екипа на екоминистъра Борислав Сандов. Белев беше дългогодишен директор на природен парк Витоша, в момента е съветник в Столичния общински съвет. Магистър е по горско стопанство - опазване на природната среда, завършил е Лесотехническия университет.

Белев е едно от шест нови назначения на премиера Кирил Петков във втория ешелон. В екоминистерството е назначен още един зам.-министър - Николай Сиджимов, който дълги години е работил в управлението на отпадъците и развитието на местната администрация. Магистър е по екология и опазване на околната среда, дипломант на Института по зоология на БАН.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти. От февруари 2009 г. до края на юни 2010 г. е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е магистър по стопанско управление в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила и Университета в Бирмингам.

Нов зам.-министър има и в здравеопазването. Доц. д-р Георги Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно събрание. От 2014 г до 2017 г. е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ – Пловдив. А през периода 2011 – 2014 г е бил управител на МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив.

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е народен представител в 44-ото и 46-ото Народно събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно събрание. Магистър е по международни икономически отношения.

Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев има магистърска степен по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Дълги години работи на различни позиции в системата на МВР, сред които заместник-директор на ГДБОП в периода 2015-2020 г, а от юли 2020 г до момента е заемал длъжността заместник главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?