Медия без
политическа реклама

ПП-ДБ и "Спаси София" представиха Васил Терзиев за столичен кмет

Борис Бонев пък е водачът на листата за общински съветници на местния вот

27 Юни 2023Обновена
Васил Терзиев изнесе речта си пред присъстващите във формат бизнес форум
Илияна Димитрова
Васил Терзиев изнесе речта си пред присъстващите във формат бизнес форум

"Продължаваме промяната-Демократична България" и новоучредената партия "Спаси София" очаквано представиха предприемача от IT-сектора Васил Терзиев като свой общ кандидат за кмет на столицата на предстоящите местни избори. Номинацията е подкрепена и от гражданската организация "Екипът на София". 

Също очаквано като водач на листата за общински съветници бе посочен лидерът на "Спаси София" Борис Бонев. 

"Искам да построим едно по-хубаво бъдеще, един град с бъдеще, един град на бъдещето. За тази цел ни трябват много хора - хора, които мечтаят смело, които искат това да стане. И тези хора ги има, с тях сме работили неуморно в последните месеци, за да изградим силна програма, да изберем правилните личности за районни кметове, за общински съветници - каза пред присъстващите Терзиев. - Защо трябва всеки път да цитираме как е във Виена, Любляна и Будапеща, а не хората да дават София за пример. Това е нашата мечта и за нея имаме екип. С този екип ще говорим надълго и нашироко за нашите планове, и то в конкретика."

Той посочи и някои конкретни проблеми пред бъдещата си работа, ако бъде избран:

- Как ще направим училището най-централното място на всеки квартал.  

- Как ще решим пробема с детските градини 

- Да създадем един по-красив, по-уреден и по-чист град в кварталите, не само в центъра.

Терзиев обяви, че ще бъдат дадени повече правомощия на районните кметове. "Те са избраните от хората и трябва да има правила и те да знаят на кого служат - не на центалната власт, а на гражданите - посочи кандидатът за кмет. - Амбицията ни е след 4 години, когато се съберем пак да се погледнем в очите и да сме доволни, че сме изпълнили това, което сме обещали, че сме поставили солидна основа".

Терзиев заяви, че борбата е не само за кметското място, но и за мнозинство в общинския съвет.

А за водач на листата бе посочен лидерът на "Спаси София" Борис Бонев.

"Знаем какво ще заварим след 14 години ГЕРБ на власт. Затова беше важно, че успяхме да постигнем обединение, а да направим столицата по-добро място за живеене", заяви Бонев.

Той добави, че с Терзиев са създали не просто един отбор, който работи заедно, а се мотивира и работи един за друг.

"Познавам Васил отдавна и не просто му имам пълно, а с него ще ги разбием! София ще бъде град, с който наистина ще се гордеем", обяви още Бонев.

 

ОЩЕ ХОРА ОТ ЕКИПА НА ТЕРЗИЕВ

На представянето на Васил Терзиев като кандидат за кмет, стана ясно, че той е поканил в екипа си трима от настоящите кметове на столични райони и те са приели.

Това са Трайчо Трайков - на "Средец", Георги Илиев - на "Слатина" и Делян Георгиев - на "Изгрев". И тримата отново ще бъдат кандидати за районни кметове. Най-любопитно бе присъствието на Делян Георгиев, който доскоро бе единственият районен кмет, избран от листата на БСП в столицата. През декември м.г. обаче той бе изключен от социалистическата партия заради несъгласие с  партийната линия да се подкрепи връщането на хартиената бюлетина. При представянето на Терзиев днес стана ясно още, че за районен кмет на "Триадица" ще бъде издигнат отново досегашния Димитър Божилов. 

 

КОЙ Е КАНДИДАТЪТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ?

Васил Терзиев е роден на 9 юни 1978 г., завършил е Първа английска езикова гимназия в София, след което Американския университет в Благоевград със специалност "Бизнес администрация". Женен, с две деца.

За него е известно, че е много успешен бизнесмен от IT сектора. Той е сред основателите на една от най-печелившите български компании - "Телерик". През 2014 г. тя бе продадена на американската Progress за $262,5 млн. в момент, в който имаше над 800 служители в няколко страни по света и годишни приходи от $70 млн. Тогава това бе най-голямата сделка в историята на българската стартъп екосистема.

След това, чрез "Телерик академия", Терзиев продължава да се занимава с обучение на IT кадри. През май т.г. се разбра, че той е излязъл като партньор от един от най-големите български фондове за насърчаване на стартиращи компании - Eleven.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата