Медия без
политическа реклама

Пожарникари на протест: Не си играйте с огъня

19 Февр. 2022
Протест на пожарникари

Протест на пожарникари. Повече четете ТУК https://bit.ly/3LIct7z

Posted by Новините на NOVA on Saturday, February 19, 2022

Пожарникари и спасители излязоха на протест в центъра на София днес с настояване за по-високи заплати. Протестът започна с лозунги "Увеличение на заплатите с 20%", "Рискувам живота си", "Не си играй с огъня!", разказва БГНЕС.

Президентът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" Венцислав Станков посочи, че искат увеличаване на доходите през 2022 г. "Второто ни искане е да се увеличат средствата за капиталови разходи. Към момента са предвидени едва 30 млн. от необходимите 247 млн. лв., които са заявени от ръководителите на структури в МВР", посочи още той. Третото искане, по думите на Станков, e да се подобри социалният диалог с ръководството на МВР.

Пожарникарите, както и работещите към телефон 112 искат и яснота  за това, ако пожарната и телефон 112 бъдат превърнати в самостоятелна агенция, дали социалните им придобивки ще останат същите, допълва Нова тв. 

От площад "Независимост", синдикатът на пожарникарите и спасителите тръгна на шествие, чийто маршрут ще премине покрай Министерството на финансите и ще приключи пред Народното събрание.

Протест в София на 19 февруари организира националният синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец". Причината са две - проектобюджетът на България за 2022 г. и готвените промени в структурата на МВР.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

протест, бюджет 2022

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?