Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицай загина при катастрофа на патрулка край ГКПП Капитан Андреево

По неясни засега причини, автомобилът се е обърнал по таван

02 Септ. 2021Обновена
Илияна Кирилова

Полицай загина при катастрофа с патрулка край ГКПП „Капитан Андреево“, съобщава Би Ти Ви.  Произшествието е станало в 6:30ч. тази сутрин, два часа преди края на нощната смяна на патрула. Загиналият полицай е на 25 години и се е возил на предната седалка, когато колегата му, шофирал патрулката, по неясни към момента причини, губи контрол над автомобила и се обръща по таван.

Сигналът за произшествието е подал полицаят, който е бил зад волана. Разследването е поето от следовател. На мястото се провеждат огледи.

Двамата полицаи са от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“  и са били на смяна по график. Починалият на място е младши автоконтрольор. Извършен е тест с алкодрегер на водача - той е отрицателен. Взета му е и кръвна проба. Със заповед на директора на ОД на МВР-Хасково е образувана и дисциплинарна проверка за изясняване на случая. 

Заради катастрофата трафикът на леки коли към Турция през граничния пункт беше пренасочван през трасето за камиони. Нямаше струпване на коли, тъй като движението в тази посока не е интензивно.

 

Още по темата