Медия без
политическа реклама

Полицай товари багажа на бившата жена на Петьо Еврото

МВР съобщи, че охранява Любена Петрова от случая "Осемте джуджета"

20 Юни 2023
Фейсбук Squatting Slavs In Tracksuits

Полицаи бяха заснети да товарят багаж на Любена Петрова, която е бивша съпруга на скандално известния бивш следовател Петър Петров - Еврото. На снимката се вижда, че автомобилът на жената е с отворен багажник, а единият от униформените мести количка с големи кашони.

От МВР реагираха, като съобщиха, че с постановление на Софийската районна прокуратура от 30 май до директора на СДВР се възлага денонощна лична физическа охрана на Любена Петрова. "На 18 юни охраняваното лице отива на пазар в “Икеа”. След това тя среща трудности при натоварването на покупките. Първоначално служителите на МВР отказват, но тъй като дълго време никой не се отзовал да помогне на жената, а подземният гараж е определен като високорисково място, с цел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките сам единствено с цел по-бързото им оттегляне", съобщиха от вътрешното министерство.

Петрова и обявения за издирване бивш следовател се разведоха миналата година. Преди месец тя даде интервю, че редица магистрати ходили при него за услуги, пари и кариерно израстване. Тогава последва и акция по задържането му, но Петров избяга заедно с детето им. Обявен е за издирване и обвинен за принуда и заплахи.

Съобщението, че Еврото вече се издирва чрез "Интерпол" дойде заедно с новината, че прокуратурата е повдигнала обвинение на Кристиян Христов, който се разследва по същото дело като Петров. На 31 май Христов беше задържан от служители на ГДБОП пред входа на БТА малко преди той да даде пресконференция на тема: "Осемте джуджета" отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система".

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?