Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицай отказа €10 000 подкуп и златен часовник в центъра на София

Три пъти досега е отказвал рушвет младши инспектор Алек Каленски, но такаа крупна сума се случвала за първи път

18 Яну. 2023Обновена
БГНЕС
Полицаят Алек Каленски

Три пъти до сега е отказвал подкупи полицаят, който не взе рушвет от 10 хиляди евро и златен часовник в центъра на София. Това разказа самият младши инспектор Алек Каленски пред журналисти, след като сирийски гражданин направи опит да го подкупи. Установено е, че шофьорът е употребил канабис, амфетамин и метаамфетамин.  „Такава крупна сума за пръв път се случва“, отбеляза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите, разказва DarikNews.bg

Полицаят, заедно с неговата колежка Елена Симова се отзовават на сигнал за възникнал скандал на пътя на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“ в столицата. На място е трябвало да се тестват водачите за алкохол и наркотици.
Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Той моментално е арестуван и вкаран с белезниците в патрулната кола. Чужденецът се оплакал, че ръцете го болят и поискал те да бъдат разхлабени.

Ето го полицаят, отказал златен часовник и 10 хил. лева подкуп

"В момента, в който се качих в задната кола на автомобила и понечих към човека да му сваля белезниците той в ръцете си държеше две пачки с банкноти по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил и ги бутна с крак към мен с думите, че желае да бъде освободен и да му бъде върната шофьорската книжка”, обясни още полицаят.

Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си, разказва и БТА.

Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби, тогава той е предложил на служителите на МВР 3000 лева и златен часовник, за да бъде освободен.

Сирийският гражданин е задържан за 24 часа. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя. По случая работи Софийската градска прокуратура.

Часове по-рано бе обявено, че мъж, предложил огромен подкуп на полицай от "Пътна полиция", е бил арестуван в 2:00 ч. в центъра на София, От МВР потвърдиха за случая. Всичко тръгнало след скандал между младия мъж, който е управлявал лека кола, и хора, движили се в друг автомобил. Тогава на място идва екип на пътна полиция.  При опита на полицаите да извършат проверка сириецът хвърля в патрулния автомобил две пачки от по €5000 всяка. Задържан е заедно с хората от другата кола.

Още по темата