Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пловдивският кмет мисли за втори мандат без ГЕРБ

07 Февр. 2023Обновена
БГНЕС
Здравко Димитров

Кметът на Пловдив Здравко Димитров все още обмисля дали да се кандидатира отново за градоначалник, но без подкрепата на ГЕРБ, след като пусна партията. "Нека да мине малко време, това за мен дойде като гръм от ясно небе", отговори той пред bTV на въпрос дали отказът му да подаде оставка се дължи на това, че иска да се бори за втори мандат.

Здравков се изказа ласкаво за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, когото уважавал, но от думите му се разбра, че интригите ги създавал шефът на пловдивската партийна структура Иван Тотев. "Аз не търся конфронтация. Не съм влизал в задкулисие", каза пловдивският кмет, като добави, че в същото време общинските съветници на партията рязко си променяли решенията без негово знание след обаждания от Тотев. "Групата в общинския съвет е избрана изцяло от него. Няма един човек, който съм посочил аз", категоричен е Здравков.

Той се оплака също, че от дълго време е бил изолиран от партийните мероприятия, като даде пример с откриването на предизборната кампания в Пловдив, на което не бил поканен. "От самото начало имаше опит да се спъва работата на общинския съвет и на администрацията", каза кметът и допълни: "Не се чувствам виновен. Че аз идвах на работа болен".

"Сега" припомня, че Здравко Димитров напусна ГЕРБ, след като негова оставка като кмет беше поискана от лидера на партията Бойко Борисов в събота. Като реакция срещу отказа на Димитров да даде оставка веднага бе насрочен протест за тази вечер.

 

РЕХАВО

В протеста се включиха едва 10-15 участници. Бяха вдигнати плакати срещу Димитров, а и припомнени скандалите в града със застрояването на парк "Отдих и култура", недовършените стадиони, Пловдивския панаир и т.н. Участниците изразиха недоволство и от ГЕРБ. Общо бе мнението им, че градът трябва да се управлява от компетентен и независим кмет.

Още по темата