Медия без
политическа реклама

Петков отдели Алексей Петров от сглобката, без да изясни за баща си

Съмненията за "логистика" от страна на убития бизнесмен остават

11 Септ. 2023
Единият каже едно, другият друго - и публиката съвсем се ошашави...
Илияна Димитрова колаж
Единият каже едно, другият друго - и публиката съвсем се ошашави...

В интервю пред bTV тази вечер Кирил Петков отрече каквато и да е роля на Алексей Петров при формирането на правителството (т.нар. сглобка). Заради недомлъвки и недадени отговори обаче съмненията за "логистика" от страна на убития бизнесмен остават. Неясна остава и ролята за сближаването между ПП - ДБ и ГЕРБ на баща му Петко Петков, за когото се знае, че се е познавал с Петров от каратето на младини.

Петков натърти няколко пъти, че не е участвал в обща среща с Петров и Бойко Борисов, не е получавал обаждане от Петров, нито е имало някакви сходни "специфики". Всичко договорено с ГЕРБ било плод на свободни решения, от чувство за дълг, а първата среща с Борисов на лидерите на ПП - ДБ относно кабинета била в парламента. Успоредно Петков призна, че е имало по-рано среща между него, Асен Василев и Борисов - а съмненията в публичното пространство са, че именно за нея е асистирал Петров. Петков отказа да уточни къде се е провела тя (информациите са за Самоковския манастир), въпреки опитите на водещата Цветанка Ризова да разбере. Петков избегна няколко пъти и директния отрицателен отговор на въпроса разговарял ли е с Петров.

Лидерът на ПП каза, че цялата сага е за отвличане на общественото внимание. Той тръгна да разправя за познанството на баща си с Петров, но в общия разговор се изгуби връзката или отсъствието на ролята на Петко Петков - най-вече към оная най-първа тройна среща.    

"Алексей Петров осигури логистиката да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен", бе казал Борисов преди седмици. Именно лидерът на ГЕРБ бе автор на скандала, като го сътвори малко след убийството на Петров.

Интервюто пред bTV 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата