Медия без
политическа реклама

Пешеходци и шофьори сеят ужас по пътищата

10 Юли 2023Обновена
При катастрофата край Габровица моторът е отлетял нагоре и се е закачил на предпазното съоръжение на скалите.
FB/Borislav Milanov
При катастрофата край Габровица моторът е отлетял нагоре и се е закачил на предпазното съоръжение на скалите.

Новините сочат ужас по българските пътища. Дали се дължи на тежкия трафик, нервите на участниците в движението, топлото време, лошите трасета..., всичко накуп или друга причина, не се знае - но е ужас, наистина. Ето по-фрапиращите случаи през последните пет дни: 

71-годишен полски гражданин е транспортиран за болница „Св. Ана“ в София с фрактура на черепа и мозъчен хематом, съобщи БГНЕС. Причината - сбиване вчера към 19.45 ч. на кръговото кръстовище между булевардите „Дж. Баучер“ и „Ал. Стамболийски“. 30-годишен мъж от Благоевград, жена му и дете пресичат на пешеходна пътека с детска количка. Лек автомобил „Порше“ в който пътуват 71-годишният поляк, жена и мъж от Благоевград едва не блъска тримата с детето. След като автомобилът спира след пътеката, 30-годишният мъж удря страничното стъкло на поршето и го чупи. Тримата от автомобила излизат и започват да го снимат с телефон. „Филмирането“ му идва в повече и младият мъж нанася удар с метален предмет по главата на поляка. Нападателят е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

В момента се разпитват свидетели за установяване на причините за тежката катастрофа на Дунав мост 2. При нея на място загинаха петима души, двама бяха ранени, а по-късно долетя черна вест за шеста жертва - почина 28-годишен младеж, който бе един от контузените.

Пет жертви и двама ранени има при тежка катастрофа на околовръстния път на Видин, станала вчера вечерта към 21:30 ч.

 

Тежка катастрофа на пътя Костенец – Белово взе две жертви. Инцидентът стана на разклона за село Габровица - удариха се мотоциклет и лека кола.

Един човек загина, а 11 бяха ранени при тежка катастрофа с мигранти на автомагистрала "Тракия". Трима от пострадалите остават в тежко състояние.

Двама души се борят за живота си във врачанската болница след тежка катастрофа край село Мраморен. Общо шестима души пострадаха, след като 37-годишен неправоспособен шофьор от Борован заби колата си в ТИР.

 

ТРАУР

Днес бе обявен траур в разложкото село Баня, откъдето са жертвите на катастрофата на Дунав мост 2. Общината и кметството призоваха всички жители на селото да изразят своята солидарност към опечалените чрез преустановяване на провеждането на увеселителни мероприятия.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата