Quantcast

Медия без
политическа реклама

Партньорите на Борисов обещаха изслушване от негово име

От ГЕРБ призовават опозицията да потърпи и ще дочака премиера в парламента

27 Апр. 2020ОбновенаЛЮДМИЛ ИЛИЕВ
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Валери Симеонов

От НФСБ – коалиционните партньори на премиера Бойко Борисов, обещаха от негово име, че той ще се яви в парламента утре на изслушване, поискано от БСП, на което да разясни ситуацията с коронавируса в страната и предприетите мерки от страна на правителството.

Такова трябваше да има миналата седмица, но депутатите на Борисов тогава го спасиха като отказаха да влязат в пленарната зала и така провалиха заседанието. Това стана буквално 10 минути преди изслушването да започне.

Сега обаче има податки, че този път управляващите ще се регистрират за утрешното заседание. „Премиерът ще дойде … Просто народните представители от „БСП за България“ да бъдат търпеливи. Ще дойде и този момент - ще се отчетат абсолютно всички предприети мерки, ще се набележи ясен и конкретен план какво предстои“, увери зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов пред БНР.

Изслушване ще има – министър-председателят ще бъде в залата на НС, ние също, за да не продължат упреците в безотговорност и неуважение към политическия опонент”, каза и лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред ТВ Европа.

В същото време той даде да се разбере, че смята изслушването за загуба на време. „Искането на БСП е пореден епизод от оперетата „механично заяждане“. Г-жа Нинова, която вижда съществуването си в политиката единствено като опит за противопоставяне с министър-председателя или с други думи – опит да свети с отразена светлина, за пореден път внася едно безсмислено предложение“, коментира Сименов.

Според него опозицията е трябвало да покани на изслушване Националния оперативен щаб, главния здравен инспектор или здравния министър. „Но както виждате – опозицията не прави нито едното нито другото, а просто търси поредната оперетна сценка, която да бъде излъчвана по телевизиите“, обобщи Симеонов.

Още по темата