Медия без
политическа реклама

Откриха лодката на изчезналите край Бургас рибари

Втори ден тече издирване в Мандренско езеро

29 Ноем. 2022Обновена
Лодка се включи в издирването днес.
БГНЕС
Лодка се включи в издирването днес.

Откриха лодката на изчезналите в бургаското езеро Мандра рибари, чието издирване продължава втори ден. Тя е намерена на километър от мястото, на което се предполага, че те са влезли в езерото, съобщи Нова тв.

Драмата с изчезналите двама рибари в Мандренско езеро продължава и във вторник. "Все още няма резултат от издирването", информира кметът на Бургас Димитър Николов. Той съобщи, че е обследвано езерото с термо камера от пет различни и отдалечени една от друга точки. "Кадрите са ясни, но за съжаление без резултат до момента", добави кметът.

Нощната операция по издирването продължи близо три часа. С дрона с термо камерата е обследвана както площта на езерото във водата, така и около бреговете му. В нощното издирване са участвали екипи на общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и полицията.

Издирването продължава. Днес в езерото влезе лодка, съобщи БНТ. Въпреки лошото време, се включиха и доброволци. „Знам го достатъчно езерото. Имам колеги, които са запознати с целия район тук. Много е тегава тази работа. За нас е най-неприятна тази част - да търсим рибари в такава ситуация”, заяви пред БГНЕС Тотко Богданов, един от доброволците. 

”За съжаление, езерото не може да бъде цялото обходено. Това е най-големият воден обект от такъв тип на територията на България. Колегите са се включили, те познават теченията и местата, където, не дай си Боже, да бъдат отнесени от водата”, заяви Христо Панайотов, зам.-директор на ИАРА.

Рибарите - двама мъже на 44 и 47 години - влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. в неделя. Сигналът за изчезването им е подаде в 6 ч. сутринта в понеделник.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група „Издирване” при отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас, сектор „Спасителни оперативни дейности” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и ИАРА – Бургас.

"Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна безопасност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото", добави кметът. В официалната си фейсбук страница кметът Николов написа вчера: "Получавам обаждания от рибари, които имат готовност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме допълнителна лодка, която ще бъде използвана утре. Ще направим всичко по силите си, за да помогнем. Винаги има надежда, имат я и близките на Ивелин и Петър, които макар и силно притеснени, вярват в добрия изход от тази критична ситуация! Дано!".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата