Медия без
политическа реклама

Около ПСА вече има ограда

Многото полицаи около паметника след мача на "Левски" вбеси социалните мрежи

25 Авг. 2023Обновена
Мая Манолова, която брани паметника с четири плажни палатки, показва заповедта за оградата
Илияна Димитрова
Мая Манолова, която брани паметника с четири плажни палатки, показва заповедта за оградата

Започна поставянето на оградата край Паметника на съветската армия, тъй като монументът е в аварийно състояние. Заповедта е на областния управител Вяра Тодева. Първа рано сутринта Мая Манолова съобщи във "Фейсбук" : " Полицията потвърди, че тази сутрин се готвят да изпълнят заповедта на правителството на сглобката за заграждане на паметника и премахване на палатковия лагер. От ЛЕВИЦАТА! ще се противопоставим на заграждането и демонтажа на паметника". Както е известно, палатковият лагер е незаконен. Но до момента кметът на София Йорданка Фандъкова не пожела да бъде махнат. 

Мая Мановола уточни, че е подадена жалба срещу оградата от граждани в Административния съд в София. От левицата заявиха категорично, че нямат намерение да преместят палаткова си лагер в защита на паметника.

 

Снощи снимката на гражданския активист Петър Танев взриви социалните мрежи. На нея се вижда как два кордона тежко въоръжени полицаи охраняват паметника и четирите плажни палатки на защитниците му, ръководени от Мая Манолова. Очакваният сблъсък на фенове на "Левски" с групата от палатките не се състоя, защото полицаите бяха оградили цялата Княжеска градина и допускаха до паметника само представители на "Левицата" и "Възраждане". Един човек е задържан, защото запратил бутилка към монумента. 

Костадин Костадинов също се появи пред паметника. Както написаха свидетели, за да демонстрира безстрашие, той е бил допуснат в пешеходната зона с автомобил. Феновете на "Левски" му се заканиха миналата седмица, тъй като Костадинов ги нарече в пост във "Фейсбук" еничари. Полицейската операция по невижданата охрана бе ръководена от главния секретар на МВР Петър Тодоров, когото президентът Радев отказа да махне от поста въпреки недоволството от работата му на правителството на Николай Денков. 

 

 

Вътрешният министър Калин Стоянов тази сутрин заяви, че действията на полицията са правилни и "много граждани и медии ни поздравиха".

Четирима фенове на "Левски" загинаха при тежка катастрофа

Четирима привърженици на "Левски" загинаха при тежка катастрофа на пътя София-Варна край село Българене. Трагичният инцидент е станал около полунощ на разклона за Троян и Ловеч. По предварителни данни на полицията е имало сблъсък между лека кола и камион, като в автомобила са пътували общо петима души и само един от тях е оцелял. Той е бил транспортиран към лечебно заведение.

В социалната мрежа феновете на "Левски" споделят, че всички, пътуващи в леката кола, са се прибирали към Габрово след мача на тима снощи в София.  Потребителите споделят, че загиналите са баща и син, както и техни двама приятели. Оцелелият е другият син на бащата.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата