Quantcast

Медия без
политическа реклама

Охранители от НСО спечелиха надпреварата Commando Challenge

02 Окт. 2023
НСО

Националната служба за охрана получи Специалната награда на организаторите на авторитетното състезание Commando Challenge – Плакет на II батальон на Британската лека пехота, като признание за високото ниво на подготовка на служителите на НСО.

НСО стана победител в четвъртото издание на надпреварата, което се проведе на 29 септември с участието на елитни бойци от служби от сектор „Сигурност“, МВР и Българската армия.

Призът беше връчен от ветерана от Британската армия Джон Станфорд, служил в гр. Басра, Ирак, по времето на атентата срещу българската база „Индия“ в Кербала на 27 декември 2003 година. Тазгодишното издание на Commando Challenge съвпада с 20-годишнината от смъртта на петимата български военнослужещи при атаката срещу българския контингент.  

„Заедно скланяме глава пред завинаги изпълнилите дълга си. Приемаме този жест като признание, че с уменията, които придобиваме и подобряваме всеки ден, сме достойни да изпълняваме своя дълг. А в основата му е да спасяваме човешки живот“, коментира началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев.

Ключови думи:

НСО

Още по темата