Quantcast

Медия без
политическа реклама

Обвинен за руски шпионаж събира русофили от цял свят край Калофер

Съорганизатор е учреденото през март т.г. в Москва Международно движение на русофилите

14 Септ. 2023
Братя Аргирови и Росица Кирилова ще развличат русофилите.

Национално движение "Русофили", ръководено от обвинения за шпионаж в полза на Русия и санкциониран от САЩ по закона "Магнитски" Николай Малинов, организира в събота първи международен русофилски събор. Събитието е в местността "Паниците" край Калофер, съобщават организаторите.

Съорганизатор е учреденото през март т.г. в Москва Международно движение на русофилите (МДР). Съборът ще протече под наслов "С Русия в сърцето". Той се случва на фона на руската агресия в Украйна и въпреки че Русия обяви България за неприятелска страна.

Според съобщението на организаторите събитието ще събере русофили от 10 държави, сред които Австрия, Албания, Швейцария, Сърбия, Кипър, Словакия, Турция, Румъния, Франция. А съборът край Калофер ще надгради "традицията на българските русофили, за които съборът, провеждан години наред край язовир "Копринка", ще има своето 18-то издание.

Специален гост ще бъде Сергей Бабурин, президент на Международната славянска академия за наука, образование, изкуство и култура.

"За доброто настроение на участниците ще се грижат братя Аргирови и Росица Кирилова", обещава програмата на русофилското събитие.

Национално движение "Русофили" провежда традиционния си събор днес на яз. Копринка". Срещата започна с поклонение на паметника на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък.

 

Още по темата