facebook
twitter

Горещи новини

ТАСС: Президентът Радев поздрави русофилите на яз. "Копринка"

Националният събор е знак, че отношенията между нашите два народа имат солидно бъдеще, написал той в специален адрес
7224
НД

Национално движение "Русофили" провежда традиционния си събор днес на яз. "Копринка". Срещата започна с поклонение на паметника на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък. В момента тече концерт на лауреатите на VI Национален фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце”, чийто заключителен етап бе снощи. В програмата е включен и международен конкурс за детска рисунка "Обичам моята Родина". В концертите участват български и руски артисти и състави, обявяват организаторите. Мотото на тазгодишния събор е "Европа е по-силна заедно с Русия".

Движението бе замесено в шпионски скандал в началото на седмицата. Прокуратурата повдигна обвинение в шпионаж на председателя му Николай Малинов. Главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Иван Гешев обявиха, че са били иззети компютърни конфигурации, множество документи и такива доказателства, които имат пряко отношение към Николай Малинов. Иззета била докладна дописка от Малинов за преориентиране на страната към Русия. Описано е каква е настоящата ситуация в България и какви насоки да се предприемат, за да се преориентира страната ни към Русия. Основна цел е геополитическа преориентация на България, твърдят от прокуратурата.

От държавното обвинение твърдят още, че Малинов е приел срещу заплащане да изпълнява задачи, възложени му от ръководителите на двете организации „Двуглав орел” и Руски институт за стратегически изследвания. Бившият директор на института ген. Леонид Решетников получи забрана за навлизане в пределите на Република България за срок от 10 години. Решетников категорично отрече твърденията на прокуратурата и ги нарече "абсолютни глупости". Той отхвърли и обвинението в шпионаж към Николай Малинов и категорично заяви, че няма финансови отношения с него и не е финансирал „Русофили”.

Около 20 хиляди души посетиха 16-ия национален събор "Приятели на Русия" край българския град Казанлък, пише и кореспондентът на TACC в България, цитиран от Агенция Фокус В събота хора от различни краища на страната се събраха на брега на язовир „Копринка“, много от тях учили или работили в Русия, както и руснаци, постоянно живеещи или работещи в България.
В специален адрес до участниците в мероприятието българският президент Румен Радев написа:  "Вековните връзки между българския и руския народ издържаха на много политически бури и предизвикателства на времето. Те имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и мечтата за свобода. Ето защо днешният празник не е просто носталгична среща на хиляди българи, свързали своята професионална или лична съдба с Русия, националният събор е повод да намерим модерно измерение на тези силни исторически връзки и знак, че отношенията между нашите два народа имат солидно бъдеще. Тук се поддържат не само традициите на приятелството и сътрудничеството, но преди всичко се изгражда мост към бъдещето. Укрепва се не само разбирателството между България и Русия, но и връзката между поколенията ".
От името на комисията по външни работи на Съвета на федерацията Константин Косачов изпрати обръщение до българските русофили. Той подчерта, че основната задача на събитието е "укрепване на културната и цивилизационна общност на двете страни, историческата памет за славните дати на съвместната ни история".
„Убеден съм, че гласът на русофилите в България ще бъде по-силен с всяка година в пространството на Европейския съюз“, каза Косачов.
Поздравления изпратиха и Леонид Слуцки, председател на Комисията по външни работи на Държавната дума, Елеонора Митрофанова, ръководител на "Россотрудничество" и представители на други политически и обществени организации.
Председателят на националното движение "Русофили" Николай Малинов в интервю за ТАСС подчерта, че през целия период на развитие работата на неговата организация е била насочена към развитие на отношения и сближаване с Русия. Настоящият 16-ти събор е посветен на 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, а мотото на събитието е „Европа е по-силна с Русия“.
„За съжаление, нашата 16-годишна старателна работа доведе до събитията, които се състояха по-рано тази седмица, в деня на 75-годишнината от освобождението на България от нацизма през Втората световна война, когато избухна шпионския скандал. Аз, лидерът на русофилското движение, заедно с 15 нашите съратници, бяхме обвинени в шпионаж, смешното е, че ние шпионираме в полза на организации - Руския институт за стратегически изследвания и обществената неправителствена организация „Бял орел“. Нашите прокурори изглежда са първите прокурори в историята, които се опитват да докажат, шпионаж в полза на неправителствена организация. Между другото, този скандал се отрази положително на броя на участниците на това събитие -ако обикновено тук присъстваха около 14-15 хиляди души, сега те са много повече. "
Малинов благодари на руските политици и служители, които се изказаха в подкрепа на българските русофили. "Сега ситуацията е много трудна, но полагаме всички усилия да гарантираме, че отношенията между нашите страни се развиват положително. Ние разбираме, че тази провокация е била насочена именно към нарушаване на добрата динамика на двустранните отношения. Ето защо трябва да проявяваме търпение и мъдростта, която е присъща на нашите православни народи. "
„Беше много важно някой да развали имиджа на България в Русия, да го развали до такава степен, че Русия да реагира на всичко, което се случва остро, и че съвместните икономически проекти, а именно изграждането на газопровода „Турски поток“ през територията на България и АЕЦ „Белене“ в крайна сметка да се провалят”, добави Малинов.
В понеделник главният прокурор на България Сотир Цацаров заяви, че Малинов е обвинен в шпионаж. Според прокуратурата лидерът на движението е събирал данни за българската вътрешна и външна политика, в частност в интерес на обществото “Двуглав орел” и на Руския институт за стратегически изследвания. Специалните служби смятат, че обвиняемите са работили срещу интересите на България и се стремят да променят политическия вектор на развитието на страната от западен към руски “, припомня ТАСС.

91

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И българските русофили правят партия

23.09.2020

2253 65
ДАНС се похвали с Решетников и Малофеев в годишния си доклад
Задържан заради шпионския скандал "Русофили" осъди МВР

03.03.2020

РАДА НИКОЛОВА

7169 13

Коментари

Страници

Бананчето
снимка на Бананчето

труфалдин

Какви шпиони имаше едно време. Възпяти от филми " Умирай само в краен случай". Даже американците ни откраднаха заглавието, " Умирай трудно".

А сега, "Пусть всегда будет солнце".

Детска градина.

торбаЛан

Брей! Русофилските националисти на първа линия! Браво!

Krasimir Chenov

Русофилите вече били сигурни булекзит ще има. Сега обсъждали как ще бъде официалното име и герба на задунайская губерния. Имало идея да бъде взет под наем Рамзан Кадировза Президент докато се "успокоят" нещата.

Майстор Манол

е приел срещу заплащане да изпълнява задачи, възложени му от ръководителите на двете организации

 

На снимката се вижда свастика

lum

На снимката се вижда свастика

Вижда се, ма е зачертана

маняна
снимка на маняна

Задраскана с червена лента и натпис "Спрете слугинажа". Това, разбира се, USAID-ботовете го игнорират. 

Майстор Манол

има девет прилики м/у фашизъма и куманизъма и една разлика

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Ако приемем тезата Ви, че между фашистите и комунистите не съществуват съществени различия, кои  според вас имат правото да се назовават анти-фашисти? 

ИлияНиколов

Една, ама съществена.

Verbis verbis

Могат-правят.

Що не направят и един събор на нато-брюкселцки фили? Със симфонични концерти и оперни песни?

Да раздадат и по някой вурст, ...? 

Ама се стискат .

 

торбаЛан

Ти да си видял някъде събор или парад на хетеросексуални?

Метла-
снимка на Метла-

На бългаpски pазpешено ли бе да се дъдpи на събоpо или само на pодной язик? От децко любопитство питам опитните участници, нe за дpуго. Болгаpски байpяци не е имало, тва ясно кат бел ден. 

банда

От бързане да изкараш надника не си сварил да погледнеш снимката.

Щеше да видиш таман три. Много ви юркат  а така допускате грешки.

Метла-
снимка на Метла-

Виноват, таваpиш - зазяпах се в тва на снимката дет си натуpално сляп да скиваш. Как беше боpща на бандитскио събоp? Безплатен? 

банда

Аха- безплатен. Не сме стиснати като атлантите. И не беше борш, а чеверме и пържоли.

Иди хапни, няма да върнем гладен човек.

Mars11

   На снимката е най-отпред. Ще ти извади очите бе русофоб.

Метла-
снимка на Метла-

Чевеpме малко таквоз... муслимскo иде. Но нема лошо - все таки най-едpата джамия е в ленингpад, самата одеща икона оповести. Пpажолите - панятна, не моете без пpажоли. Свински? От видински див шопаp? Е, плюскайте щом пасолството плаща. За поканата... налага се да я откажа, я гнусливий... 

Дагоев

Спри се бе! Глупак! 80%-вите са в дира. Тук се опитваме да си пишем нещо смислено.Там ще пишеш идиотщини на воля.

Truncho
снимка на Truncho

Всичи тия направо в затвора. Е може и да трябва и по един убит на всеки 10 или 100 русофили... така за показ.
Тогава ще настъпи тотална демокрация и десните "демократи" ще мирясат. Ще има само десни хора, с десни партии и никакви други...?

ПГеоргиев

Не, абсолютно е забранено говоренето на български. Само на руски и на още 50 езика, на които говорят субектите в РФ.

Но това не е нищо.

Още при регистрацията, а такава има задължително, се изземват българските документи за самоличност и се раздават руски такива. Само че под различни фамилии. Преобладават Чепига, Мишкин, Решетников, Затворников и пр.

На входа се събуват обувките и се обуват валенки. Ризите се заменят с рубашки и гимнастьорки.

Пие се само бояршник и се замезва със сапун за баня-домашен. Затова участниците са направо разпенени при пеенето и говоренето.

На автомобилите с блажна боя се замазва омразната западна емблема и се изписва ЗАЗ, ВАЗ, ГаЗ, МАЗ, КАМАЗ, ИАзНаВас.

Вместо фойерверки се изстрелват "Калибри", "Циркони", "Сармати" и публиката се кефи на мини ядрените взривчета.

Накрая се изпраща благодарствен адрес до Първия партиен и държавен лидер, който няма нищо общо с организацията и провеждането на мероприятието.

И да не забравя.

Западните шпиони да не се дегизират като Петрушка, Иванушка Дурачок, Кашчей, Бармалей, Баба Яга, защото са много прозрачни и веднага се познават.

Su38

Някои хора упорито се стремят да покажат простотията си...

майор Цепеняков

Само това имат на рафтовете. Дефицит.

торбаЛан

За тези на снимката ли говориш?

Truncho
снимка на Truncho

Успокой се Драги,

Тези на снимката ще ги трепем. Те са най-малкото шпиони или ако не са то те на са десни правоверни хора...

Кара Колю

Arkadaşları, тая слика ут миналата петилетка, бря? 

П.П. Тая година да'н сте в нелегалност? ?

Invisible

   Фестивал на фолклорната носия в село  Жеравна.

    Русофилски събор на язовир Копринка.

   Два свята.

 

HBK

Правилно ли съм разбрал мотото на българските русофили - "Европа е по-силна заедно с Русия". Това безсъмнено е точно така. Въпросът ми е значи ли това, че Русия (или Бългаските русофили) еволюираха до нещо, което е очевадно правилно – Русия във Европа (ЕС). Така като беше още по времето на нормалните руски президенти – „Европа наш общ дом!”. Ами, разбира се. Еволюция. 

Verbis verbis

. „..Е може и да трябва и по един убит на всеки 10 или 100 русофили... така за показ.„

 

Драги Труншо, това, което си написал е наказуемо от закона.

 

Самуил Петков

 още зловещи планове .. ей сега ми попаднаха:

"Събрали се: сам стопанинът, Гочоолу, Дочоолу и Данко Харсъзина, и разсъждават — като какво предприятие да заловят, за да се възползуват най-изгодно от положението.

— Трябва и ние да клъвнем по нещо — казва бай Ганьо, — току-тъй на сухо патриотизъм — бошлаф. Я ми кажете вий сега, както стоят работите, като откъде може да се удари най-добър келепир? Ти, Гочоолу, какво ще речеш?

— Аз ли? Да ти кажа правичката, бай Ганьо, аз пак си оставам на мойта мисъл: да отворим един руски трактир.

— Какво?!

— Един руски трактир да отворим — отговаря сериозно и решително Гочоолу.

— А бе че ти — как? Пак ли обърна с Матушката? — чуди се бай Ганьо.

— Ама ела да се разберем, не е работата тук за Матушката, работата е — какъв вятър вей…

— Де? В главата ти?

— В България. Ахмак е този, който не се възползува. Сега му е времето — един трактир. Аз съм шетал из Московията, поотбирам що-годе. Един трактир с две отделения — дворянско и мужицко.

— Че у нас де ще намериш мужици! — пита в недоумение бай Ганьо.

— Е па, най-после всички дворяни ли сме бе, бай Ганьо?

— Хубаво, по-нататък?

— По-нататък: ще му изтърсим една музика, орган — ти трябва да си виждал, бай Ганьо?

— Аз ако не видя, кой ще види — отговаря надменно господин Балкански.

— Имаш право. Един орган и, разбира се, чай. Ще напазарим десетина хлапета, ама да не бъдат чернооки, да изглеждат като русначета; ще им нахлуем по едни ботуши, по една червена риза, па ще ги подстрижем по казашки — ето ти тебе цял трактир! Ще докараме руски вестници, водка закуски, па тегли отгоре и един надпис — „Руский трактир“, — па си накриви шапката. А?

— Не одобрявам! — извика тържествено Дочоолу. — Не одобрявам! Ако е работата да ударим келепир от вятъра, дето е повял, то най-добре ще бъде да отворим една фабрика за квас…

— Ударихме кьоравото! — изсмя се Данко Харсъзина. — Ти фурна ли искаш да отваряш?

— Не бе, брате — за руски квас ми е думата. То е едно таквоз… като туйнака, крушевица го кажи, боза го кажи…

— Хубава работа! Бозаджии ще ставаме сега — обижда се Харсъзина.

— Не бе, кардаш, не е работата за питието — името е важно; да речем само: „руски квас“! — ще се изпотрепат да тичат..."
----------------------------

Хора бдете!
Ще ни превземат с квас, опитват се да посягат на Гебрев !

Всички на бунт, на борба!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш