Quantcast

Медия без
политическа реклама

Захарова: Дано българското правосъдие не обслужва поръчки

Говорителката на руското външно министерство порица България заради делото срещу лидера на "Русофили"

25 Юни 2021
ЕПА/БГНЕС
Говорителката на министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова защити председателя на българското национално движение "Русофили" Николай Малинов и нарече обвинението срещу него за шпионаж - "предупредителен сигнал за онези, които не са съгласни с антируската истерия и които се застъпват за идеята за добросъседство с Руската федерация". 

"Остава да разчитаме, че правосъдието в някои страни няма да обслужва политически поръчки, да играе ролята на средство за разчистване на сметки с инакомислещите", се казва в изявлението на Захарова, цитирано от ТАСС.

Тя припомня, че следствените действия по отношение на Малинов, който е и последовател поборник на укрепването на дружбата и сътрудничеството между Русия и България, са започнали още през септември 2019 г. "Тогава той беше арестуван, неговото жилище беше обискирано. Междувременно и досега не са обнародвани никакви доказателства за вината му", казва Захарова.

Създава се трайно впечатление, че около лидера на "Русофили" целенасочено се нагнетява нездрава атмосфера. "Всички признаци говорят, че става дума да се даде ясен предупредителен сигнал на всеки, който не е съгласен с антируската истерия, която е обхванала "евроатлантическия свят", и на всеки, който се изказва за добросъседство с Русия", посочва Захарова.

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Николай Малинов за шпионаж.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?