Медия без
политическа реклама

НСО качва Радев, Денков и чужди гости на нови бронирани мерцедеси

Службата се сдоби с машините с поръчка за 3 млн.лв, а епископ ги освети

12 Февр. 2024
НСО
Епископ Поликарп освети новите мерцедеси

Белоградчишкият епископ Поликарп освети новата придобивка на Националната служба за охрана от 3 чисто нови бронирани мерцедеси, които струват по 1 милион лв. бройката без ДДС и които ще возят чужди гости, президент, премиер и председател на НС.

"С кратка церемония НСО прие в състава си три нови бронирани леки автомобили от висок клас. Придобитите от НСО автомобили, както и всички други оперативни активи на службата, не са предназначени за конкретно охранявано лице, а ще се експлоатират по целесъобразност", посочват от службата в официално съобщение, озаглавено "Националната служба за охрана прие нова материална част".

Оттам твърдят, че с новите машини "преимуществено ще бъдат посрещнати неотложните нужди на държавната охранителна служба за осъществяване на законовите функции на НСО по осигуряване на чуждестранни официални лица на посещение у нас. Веднага след това те посочват: "както и на лицата по чл. 20, ал. 1 от Закона за националната служба за охрана - това са президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя".

Договорът между НСО и фирмата „Силвър Стар Ритейл“ ЕАД – София, собственост на Халед Ахмад Ал Джуфали от Саудитска Арабия, е подписан на 31-ви март миналата година. Изрично бе посочено, че става дума за автомобили от „Мерцедес-Бенц“ АД, Германия.

„В резултат от обществената поръчка следва да бъдат доставени три броя бронирани леки автомобили от висок (представителен или лукс) клас на Националната служба за охрана, за целите на осъществяваната от нея нормативно установена охранителна дейност съгласно ЗНСО“, пишеше в описанието на поръчката. 

От документацията ставаше ясно също, че колите ще са със сертификати VPAM – BRV за ниво на защита от куршуми, и сертификат VPAM – ERV за балистична устойчивост – срещу взрив на покрива, на пода и отстрани.

 

Ключови думи:

НСО, бронирани, мерцедеси

Още по темата