Quantcast
Нинова: Йончева не пожела да подпиша сигнала й за къщата в Барселона | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова: Йончева не пожела да подпиша сигнала й за къщата в Барселона

Евродепутатът: Корнелия отказа да подкрепи и трите материала срещу Бойко Борисов, което ми бе непонятно
Обновена
17 138
 Илияна Кирилова

Елена Йончева не е пожелала Корнелия Нинова да подпише сигнала до прокуратура по "Барселонагейт" и прословутата къща в испанския град. Това заяви Нинова пред Би Ти Ви, като посочи, че в кампанията по избора за лидер на БСП, която тя спечели преди ден, са се "изговорили много лъжи и от свои, и от чужди".

"Нося сигнали, подписани от мен, от депутати за корупция. Изведнъж се оказа, че само един сигнал го няма никъде. Въпросът е защо?! Елена Йончева не пожела. Това е международно разследване. Аз работя със скрити източници, това е мое журналистическо разследване. Този сигнал не е внесен никъде. Не излиза официално нито от групата, нито от партията, тя поиска да е нейно разследване. Не бих отказала подпис под никой сигнал за корупция. Голяма част от съпартийците ми казаха "Спри Елена", но аз никога няма да я спра", посочи още Нинова и така отговори на евродепутата Йончева, че не е подписала внесени от нея сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов.

По-късно Елена Йончева написа в Туитър, че "трите сигнала, касаещи Бойко Борисов, които внесох в прокуратурата на 05/2019, не бяха подписани от К. Нинова, защото тя не пожела. Като български депутат от БСП, това за мен беше непонятно. Моята цел е да има резултат. Когато подобен сигнал не е подкрепен от лидера на опозицията, това е явна индикация за липса на политическа воля истината да излезе наяве. През последната година не чух г-жа Нинова да призове г-н Цацаров да разследва сигнала. Да сте чули г-жа Нинова да призове за независима експертиза на аудиозаписа с Борисов, в който той заповядва да бъде унищожен и бизнесмен, и политически опонент?". Йончева допълва, че "депутатите от ЕП призоваха за независима експертиза, която беше направена. Гласът е на Борисов". Накрая отново пита риторично - "Да сте чули от Нинова да спомене за тази експертиза?"

ПАТЕРИЦА

Относно бъдещо участие на БСП във властта и предстоящите редовни избори през пролетта, Нинова коментира, че "БСП ще влезе във властта, но през официалния вход, а не като патерица на някоя друга партия".

"Единственото, което чувствам е огромна отговорност. Ако съм правила грешки в първия си мандат, нямам право във втория на грешки", каза още лидерът на соцпартията. Като грешка тя отчете, че "отделях повече време на политиката в София, отколкото на срещите си с хората в страната. Много е важно да си сред хората, там усещаш истинските проблеми. Голяма грешка мисля, че не съм допускала", добави тя. 

"Имаме ежедневни примери за задкулисие. Днес отново ме занимаваха с темата за боклука. Отново се откриват нови сметища. Друга тема е сечта на горите, категорично има горска мафия и има задкулисие. Затова има и конкретни решения. Нашето решение е само държавните горски стопанства да секат горите", даде примери за корупция Нинова.

"Вярвам, че няма да дадем нито един глас за свикване на ВНС. Борисов сутрин говори едно, следобед друго, вечер трето, изгубила съм доверие", заяви още тя.

Още

Борисов: Когото и да беше извадил Трифонов, щеше да бъде тричан

31.07.2021

Обновена

Екип на Сега

5694
Социалистите в Пловдив поискаха от Нинова оставка и незабавен конгрес

30.07.2021

3765
Молдовската "експанзия” на ДПС породи разпри и съмнения в ЦИК

29.07.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

13663