Quantcast

Медия без
политическа реклама

МВР разкри канал за трафик на много скъпи крадени коли

Разплитането започнало след като е открито издирвано от Интерпол„Ауди А6“ с табели на Република Косово

05 Дек. 2022
МВР

Служители от Главна дирекция „Гранична Полиция“ и ГПУ – Силистра разкриха трансграничен трафик на много скъпи крадени автомобили, съобщава МВР.
В частен имот, находящ се в село Ценович, общ. Силистра,  собственост на 60-годишен мъж, на 3 декември те установяват лек автомобил „Ауди А6“ с регистрационна табела, издадена от Република Косово, обявен за издирване от Интерпол. На адреса са намерени и иззети още 5 скъпи автомобили с германски, великобритански и български регистрационни номера от висок клас от марките „Ауди“, „Ланд Ровър“,“ Хамър“, „Мерцедес“ и „Форд“, за които има съмнение, че са предмет на престъпление и имат интервенции в идентификационните им номера.

Крадени луксозни и много скъпи коли за над 4 млн. лв. са разкрити при зрелищната операция в Бургас, при която във вторник целият град бе блокиран и опасан с КПП-та от маскирани полицаи. При акцията са били задържани общо петима мъже и една жена.

Открити са и множество чуждестранни регистрационни документи за МПС, неистински румънски и български документи за управление, множество пластики за изготвяне на лични документи, различни  холограмни стикери за документи, много български и чужди документи за регистрация на автомобили. 
Уведомена е районната прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ-Силистра.

Още по темата