Медия без
политическа реклама

МВнР призова българите веднага да напуснат Русия

Turkish Airlines отмени всички полети до Минск, Сочи, Ростов и Екатеринбург

27 Септ. 2022
Илияна Кирилова

Във връзка с усложняващата се обстановка, Министерството на външните работи на Република България призовава към въздържане от пътуване до Руската федерация и препоръчва на българските граждани в РФ да обмислят възможността в срочен порядък да напуснат страната, като за целта използват налични към момента транспортни средства. Това става ясно от официално съобщение на Външно министерство. 

Съветваме оставащите на територията на РФ български граждани да проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на множество хора, като същевременно отчитат обстоятелствата и развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание, добавят от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected]; и към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected].

 

БЕЗ ИЗХОД

Turkish Airlines отменя всички полети до Минск, Сочи, Ростов и Екатеринбург до 31 декември 2022 г. Така възможностите за влизане и напускане на Русия стават още по-ограничени.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата