Медия без
политическа реклама

Концерт "20 г. България в НАТО" затваря центъра на София

Въвеждат се ограничения в движението в четвъртък и петък

28 Март 2024
В концерта ще вземат участие Гвардейският представителен духов оркестър и изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част.
архив
В концерта ще вземат участие Гвардейският представителен духов оркестър и изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част.

Тържествен концерт "20 години България в НАТО" ще отбележи годишнината от приемането на страната ни във военния Алианс. Събитието ще бъде кулминацията в честванията, организирани от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи, и ще се състои в петък (29 март) от 18:00 ч. на пл. "Княз Александър I" в София.

В концерта ще вземат участие Гвардейският представителен духов оркестър и изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили към Националната гвардейска част, както и джаз бендът на НАТО, който гостува за първи път в България. Джаз бендът е част от Международния оркестър на Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (SHAPE). Концертът ще бъде открит със съвместно изпълнение на химна на България и химна на НАТО.

Преди това същия ден под егидата на правителството, на Дипломатическия институт към министъра на външните работи, съвместно с Информационния център на Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в България и Софийския форум за сигурност организират в Централния военен клуб национална конференция на тема "20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно".

Заради честванията Столична община променя още от днес организацията на движението в центъра на София. От 12:00 ч. в четвъртък (28 март) се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Княз Александър I" до приключването на събитието в петък.

От 08:00 ч. до приключване на събитието в петък ще бъде забранено паркирането на площад "Николай Гяуров" и на югоизточната дъга на площад "Св. Александър Невски". Изключение се допуска за автомобилите на гостите, поканени на събитието.

От 14:00 до 22:00 часа в четвъртък (28 март) и от 07:00 ч. на 29 март до 02:00 ч. на 30 март се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“ между ул. "Г. С. Раковски" и площад "Независимост". То ще бъде допускано само при необходимост или преценка на пътната полиция.

От 14:00 ч. на 28 март до приключване на събитието на 29 март се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства, превозващи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възлови кръстовища за тези часове на посочените места.

България се присъединява официално към НАТО на 29 март 2004 г. заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?