Медия без
политическа реклама

Кметът Терзиев е залят със сигнали за незаконни сгради в София

Започват обходи и проверки на имоти общинска и държавна собственост във всички столични райони

05 Апр. 2024
БГНЕС
Васил Терзиев

Столичният кмет Васил Терзиев обяви война на незаконните постройки и опасните сгради. След акцията в незаконните постройки на Румен Гайтански в ловното стопанство край язовир "Искър", много граждани били провокирани да подават сигнали за други незаконни или опасни обекти. Затова Терзиев е издал заповед за стартиране на обходи и проверки на имоти общинска и държавна собственост във всички райони на София за установяване на незаконни постройки и опасни сгради.

Районните кметове и техните администрации ще имат 3 месеца, за да установят незаконните постройки и сградите, за които има риск от срутване, възникване на пожар, негодни са за използване, не могат да бъдат ремонтирани или са вредни в санитарно-хигиенно отношение. Данните от проверките ще бъдат публични.

Като следваща стъпка планираме огледи и картиране на незаконни или описани постройки и в частни имоти, обещава Терзиев. "Столична община не за първи път премахва незаконни постройки. Целта ни този път е да подобрим цялата система по контрол, установяване, бюджетиране и осигуряване на средства за премахване на незаконни постройки и планирането на тези дейности, вместо действия на парче", обяснява той.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?