Медия без
политическа реклама

Ключов кадър на ИТН напуска Народното събрание

Виктория Василева все още не е решила дали да си тръгне и от "Има такъв народ"

30 Юни 2022
Виктория Василева подчерта, че не е поредният депутат, напуснал партията на Слави Трифонов.
БГНЕС
Виктория Василева подчерта, че не е поредният депутат, напуснал партията на Слави Трифонов.

Зам. председателят на парламентарната група на ИТН Виктория Василева напуска Народното събрание. Това съобщи самата тя в кулоарите на парламента, но подчерта, че не е поредният народен представител, отцепил се от партията.

Василева обясни, че колегите ѝ отдавна са били уведомени за намерението ѝ да напусне НС. ''Бюджетът ми беше един от ангажиментите, с който исках да приключа. Така че следващата седмица - ще преценя в кой ден, в зависимост от събитията”, отговори Василева на питането кой ден смята да подаде заявление за напускане. На въпрос дали все пак ще напусне и партията "Има такъв народ", тя отговори, че ще реши това допълнително.

Смята се, че Виктория Василева е един от най-доверените хора на Слави Трифонов. Тя беше горещ защитник на кандидатурата на съпартиеца ѝ Любомир Каримански за управител на централната банка, която беше провалена от бившите коалиционнни партньори на ИТН. Тогава Василева предизвика скандал, когато във Фейсбук написа по адрес на ПП, ДБ и БСП: "Някой да ми обясни… Любомир Каримански не е подходящ за БНБ, но е много подходящ за Свтовната банка??? Тия в Свтовната банка не искат ли "добър обществен имидж"… ама така де… то Световната банка каква банка е… никаква една такава-малка и незначителна… Кого лъжете, бе!!! Мишоци…"

На 13 юни стана ясно, че партията на Слави Трифонов напускат спортният министър в оставка Радостин Василев, Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов. В момента те са независими народни представители. По-късно към тях се присъедини и Кирил Симеонов. Преди няколко дни енергийният експерт Иван Хиновски също обяви, че напуска "Има такъв народ".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата