Quantcast
Ключов кадър на ИТН напуска Народното събрание | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Ключов кадър на ИТН напуска Народното събрание

Виктория Василева все още не е решила дали да си тръгне и от "Има такъв народ"
11 790
 БГНЕС
Виктория Василева подчерта, че не е поредният депутат, напуснал партията на Слави Трифонов.

Зам. председателят на парламентарната група на ИТН Виктория Василева напуска Народното събрание. Това съобщи самата тя в кулоарите на парламента, но подчерта, че не е поредният народен представител, отцепил се от партията.

Василева обясни, че колегите ѝ отдавна са били уведомени за намерението ѝ да напусне НС. ''Бюджетът ми беше един от ангажиментите, с който исках да приключа. Така че следващата седмица - ще преценя в кой ден, в зависимост от събитията”, отговори Василева на питането кой ден смята да подаде заявление за напускане. На въпрос дали все пак ще напусне и партията "Има такъв народ", тя отговори, че ще реши това допълнително.

Смята се, че Виктория Василева е един от най-доверените хора на Слави Трифонов. Тя беше горещ защитник на кандидатурата на съпартиеца ѝ Любомир Каримански за управител на централната банка, която беше провалена от бившите коалиционнни партньори на ИТН. Тогава Василева предизвика скандал, когато във Фейсбук написа по адрес на ПП, ДБ и БСП: "Някой да ми обясни… Любомир Каримански не е подходящ за БНБ, но е много подходящ за Свтовната банка??? Тия в Свтовната банка не искат ли "добър обществен имидж"… ама така де… то Световната банка каква банка е… никаква една такава-малка и незначителна… Кого лъжете, бе!!! Мишоци…"

На 13 юни стана ясно, че партията на Слави Трифонов напускат спортният министър в оставка Радостин Василев, Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов. В момента те са независими народни представители. По-късно към тях се присъедини и Кирил Симеонов. Преди няколко дни енергийният експерт Иван Хиновски също обяви, че напуска "Има такъв народ".

Още

Слави Трифонов отново не подаде декларация за имуществото си

10.08.2022

Обновена

3712
Калпави политици обричат на гибел парламентаризма

07.08.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3510
България и Русия като Митрофан и Дормидолски

31.07.2022

Г-н БАЛЕВ

1595