Медия без
политическа реклама

Кирил Петков очаква ПП-ДБ да имат 130 депутати след 2 април

"Не ми харесаха коментарите на президента в Брюксел. Следим действията му", заяви той

17 Февр. 2023
Кирил Петков
Илияна Кирилова
Кирил Петков

"Мисля, че следващия парламент ще учудим всички и ще бъдем над 130 депутати, аз го вярвам", това коментира в "Панорама" по БНТ Кирил Петков от "Продължаваме Промяната". На българите в САЩ, където наскоро бе на посещение, той е заявил: "България нито е малка, нито е слаба, съдбата на страната зависи от всички нас. Дойде време разделно, всички трябва да се обединим. Оттук-нататък си подаваме ръце и променяме България".

Според него последните санкции по закона "Магнитски" са показали, че правосъдието у нас не работи. По думите му САЩ са видели, че 600 млн. лева са влезли в джоба на хазартните босове вместо в училища, болници и др. "Българското общество не може да чака повече спасител, 50 граждански организации декларираха, че застават зад нас, въпреки че са извън политиката", допълни Петков. По думите му ще видим част от тях в неделя, като например "Правосъдие за всеки", която ясно е декларирала политическата си ориентация.

"Направихме много грешки, но не направихме нито една грешка от умисъл", коментира още Петков. Изтъкна, че са увеличили 3 пъти пенсиите, без да бъдат вдигани данъците, а в същото време в бюджета няма дефицит. Допълни, че едни бюджетни излишъци накрая на годината този път не са отишли при 5-6 фирми, а са били дадени на пенсионерите. "Има потенциал, ако изчистим корупцията, тези средства да отиват при хората", каза още Кирил Петков.

За идеята за импийчмънт на президента Радев, който бе поискан от Атанас Атанасов от ДБ, Кирил Петков заяви, че следят действията на президента. "От ПП сме били много обективни, когато имаме критики. Бяхме много критични към опита за връщане към "Газпром", когато много от служителите от старата администрация се върнаха обратно сега в правителството. Бяхме с добро мнение към законопроекта на Зарков. Парламентарна република сме. Ако се спазват законите, няма риск от импийчмънт. Ако някой си позволи да ги нарушава или решения на парламента, това би довело до такъв риск", посочи той.

На въпрос има ли сега такъв риск той заяви: "Не ми харесаха неговите коментари в Брюксел (че няма нужда да се дават оръжия на Украйна, каквото решение бе взето от НС - бел. ред). Следим неговите действия...Или някой прави нещо, което е неправилно и което българската Конституция не го позволява и българският парламент решава нещо и ти правиш нещо против него, или говориш за това нещо. Ние казваме: "Не сме съгласни" и си поправяш действията", коментира той.

 

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Кирил Петков, депутати

Още по темата