Quantcast

Медия без
политическа реклама

Каракачанов: Тези протести не се търпят вече

Военният министър смята, че протестиращите се борят за гей-бракове

09 Авг. 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Красимир Каракачанов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е във Варна по случай тържество за военноморските сили, определи протестите като нетърпими, предаде БНР.

"Хората, които първата вечер отидоха - с качулките, с маските - бяха приготвили бухалки, бяха приготвили запалителни течности, с идеята - какво да правят - да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор. Полицията постъпи мъдро, не ги атакува. Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата. И в името на какво? Да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен", обяви той. "Няма нормална държава, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и с кисело мляко. Няма такава държава", закани се още силовият вицепремиер.

Каракачанов коментира и пред БНТ, че се страхува протестите да не бъдат опорочени и окървавени. Той заяви, че заради желанието на определени хора да се докопат до властта е възможно да се стигне до ескалация на напрежението и до инциденти по време на протестите в цялата страна.. 

 

Преговаряме с 2 държави за две подводници втора употреба

Военният министър Красимир Каракачанов обяви и, че в момента България води преговори с две държави за купуването на две подводници втора употреба. Всъщност той беше във Варна, за да присъства на присвояването на първо офицерско звание на 22-ма курсанти от Випуск 2020 "Добруджански" от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", което съвпада и с отбелязването на 141-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

Той потвърди, че едната държава, с която се водят преговори за подводници е Норвегия, но имало и още една европейска държава, която била готова да достави. От думите му стана ясно, че е Италия. От години България няма подводен флот, след като и последната "Слава" беше свалена от състава на ВМС през 2011 г.

Преди да се стигне до подписването на договор за строежа на двата нови модулни патрулни кораба за ВМС трябва да приключим преговорите, коментира още той. Министърът изрази надежда, че следващите няколко месеца, най-късно до октомври, договорът ще бъде подписан. Каракачанов обяви, че и двата кораба ще се строят у нас, във Варна. 

Преговорите се водят с германската компания "Люрсен" (LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG), която бе избрана да осъществи проекта за 1 млрд. лева. "Нашето условие беше минимум един от двата кораба да бъде построен в България. Офертата на всички фирми беше и двата кораба да се строят в България. 40% от парите са тази груба работа по израждане на корпусите, т.е. това са пари, които остават в българската икономика. Това беше моя политика още от първия ми ден като министър и ще бъде такава - до последните 6 месеца от мандата", заяви Каракачанов.

 

 

Ключови думи:

каракачанов, протести

Още по темата