Медия без
политическа реклама

К. Петков: Президентът не обича критиката

Трябват ни експерти с политическа ангажираност, смята съпредседателят на ПП

18 Дек. 2022
 Кирил Петков
БГНЕС
Кирил Петков

"Когато видяхме, че връщат кадри на ГЕРБ ние го казахме. Когато уволниха екипа на Българската банка за развитие, който почна да изчиства тази банка, ние го казахме. Президентът не обича критика". Така бившият премиер Кирил Петков отговори на въпроса защо държавният глава Румен Радев остро критикува "Продължаваме промяната".

Според Петков в проектокабинетът с втория мандат трябва да има експерти, но те да са с политическа ангажираност. „Г-н Божанов е перфектен пример, аз лично не познавам никой по-добър в електронното управление от него и едновременно с това е ясна политическа фигура на „Демократична България“. Това за мен е перфектната комбинация – политическа ангажираност, за да не можеш да кажеш: „Аз съм експерт и стоя настрани“ или някакви политически сили да се крият зад теб“, заяви той пред bTV

От думите му се разбра още, че съпредседателят на ПП Асен Василев също би намерил място в правителство с втория мандат. "Аз лично не познавам по-добър финансист, който да има опит в управлението на финансите на държавата от Асен Василев. Ако ме питат трябва ли Асен да е министър на финансите, аз бих казал 100%", категоричен е Петков.

Той смята, че предложеният за премиер акад. Николай Денков има целия капацитет да лидира. "Решихме, че независимо какъв е шансът този кабинет да мине или не, сме задължени да покажем, че във всяка ситуация правим максималното, което зависи от нас. Спираме да играем на теория на вероятностите. Дори това, че акад. Денков още в първия ден успя да събере всички на масата, освен „Възраждане“, беше някакъв вид победа за всички в този парламент, защото може би такава среща е закъсняла с 60 дни", посочи Петков.

По думите му е много опасна и неприятна ситуация да си в правителство на малцинството. "За съжаление, имаме опит в нея. Много е неприятно да нямаш подкрепа и всеки ден да има риск, нестабилност, но пак успяваш да направиш някакви неща, ако си държиш на принципите и не правиш безпринципни уговорки, от които може да си горд. Последната седмица преди да бъдем свалени всички деца с диабет получиха сензор, с който да си измерват захарта. Това са 4100 семейства, на които сме променили живота. Този тип примери ми дава надеждата, че ние трябва да правим всичко, което се иска от нас, по найдобрия начин, да бъдем максимално откровени с това, което правим", каза още Петков.

 

 

Re[ihme, че независимо акъв е шасънт този кабиет да мйине, ние сме длъжни да напарвим каквото зависи от нас

Дори това,че акад. Денкова събра всички на масата освен Възраждаен беше победа за всички в парламента. 

Много опасна ситъация е да си в правителство на малцинството

Миналата правителство въпреки че се водеше 4на коалиция, ИТН на практика беше опозиция от април. Пак успяваш да нарпавиш някои неща от които може да се горд

В този момент единственото име което е ясно е Николай Денков. Най-добреите специалисти, но приоритет да са политически лица. Даде пример с Божанов. Аз лично не познавам по-добър финансист от Асен Василев. Ако ме питат мен трябва ли Василев да е  министър на финансите, ще кажа да.

Много по-важно за нас е какво правим с антикорупционните закони

Най-лощия изборен закон

Очаквам да се върнем разума. Каква е логиката дори да не отпечаташ протокол от машините. 

Денков ще предложи на БСП това разумно мислене

може би не сме най-доирбите политици защото казваме това което виждажме

Когато видяхме, че връхщат кадри на ГЕРБ ние го казахме. Когато уволниха екип ана ББР ,който почна да изчиства тази банка, ние го казахме. 

Беше емоционална рекация. Явно президентът не обича критика. 

Всеки който прави нещо против интереса на България ще го критикуваме. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата